Hlavní obsah

Pardubice napodruhé vyrukují s Mikeskou

ZLÍN

Druhým zápasem bude ve středu pokračovat finále české hokejové extraligy a domácí Zlín by nerad znovu odcházel poražen. Nebude to ale mít jednoduché, Pardubicím se vrátí do sestavy nejproduktivnější hráč základní části Michal Mikeska. Po doléčení zraněných zad by se měl představit ve čtvrté formaci s Tomášem Rolínkem a Lubomírem Korhoněm.

Článek

"Cítím se dobře a na zápas se hodně těším," řekl Mikeska v rozhovoru s novináři po dopoledním předzápasovém rozbruslení. Centra nejproduktivnější formace letošního ročníku s Milanem Hejdukem a Janem Bulisem vyřadilo zranění zad ze hry po druhém semifinálovém utkání s Libercem. Dohromady ho dal až fyzioterapeut Pavel Kolář. "Byl jsem u pana docenta čtyřikrát," řekl hokejista.

Kdo vyhraje druhý zápas finále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mikeska se zapojil do tréninku s Pardubicemi v neděli, ale úterní první finálový duel ve Zlíně, v němž Východočeši vyhráli 4:2, ještě sledoval jen z tribuny. "První gól Zlína jsem neviděl, dobýval jsem se mezi lidmi na místo. Byl jsem nervózní, ale kluci hráli dobře a zvládli to," prohlásil.

Na rozbruslení se Mikeska zařadil do formace s Rolínkem a Korhoněm, pro druhý duel by tak měl ze hry vypadnout Michal Tvrdík. Mezi Hejdukem a Bulisem zůstal Divíšek. "Táhlo mě to na led hned, ale bohužel mě záda tahala více," vtipkoval 28letý centr Mikeska, jenž se po čtyřzápasové absenci nemůže dočkat návratu.

Ve Zlíně zbývá 300 lístků ke stání

Ve Zlíně jsou připraveni zahalit finálový souboj znovu do vítězných žlutých barev a drtivá většina vstupenek už je vyprodána. K dispozici už je na stadionu Luďka Čajky zhruba jen 300 lístků na stání, přičemž každý lístek stojí 120 Kč.

Zlínští hodlají tentokrát proti Pardubicím vyzkoušet jiný styl hry a především se hodlají vyvarovat chyb z prvního utkání. "Musíme na Pardubice vyrukovat jinak, nelze s nimi hrát nahoru, dolů, to nás snadno přebruslí," mínil obránce Roman Hamrlík.

Reklama