Hlavní obsah

Pardubický gólman Růžička vynuloval třinecké kanonýry

TŘINEC

Impozantním vítězstvím 6:0 v Třinci se hokejisté Pardubic posunuli na druhé místo v extraligové tabulce. Obávanou ofenzívu Ocelářů dnes úplně vygumoval pardubický gólman Martin Růžička, který zlikvidoval všech 28 střel a připsal si první čisté konto kariéry v nejvyšší soutěži.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mladoboleslavský Lukáš Pabiška před brankářem Pardubic Martinem Růžičkou

Článek

Dvaadvacetiletý mladík dal v dnešním duelu zapomenout na absenci zraněného veterána Dominika Haška. "Kluci přede mnou ale zahráli fantasticky. Od začátku hráli výborně dozadu, učebnicově bránili střední pásmo," řekl po utkání novinářům Růžička, který měl na kontě dvě čistá konta jen z baráže o extraligu z loňska v dresu Mladé Boleslavi.

Zato Třinec byl jenom stínem družiny, která v domácím prostředí nahání strach. Kompaktní pardubická obrana ho pustila jen do minima šancí, což však Růžičkův výkon nijak nesráží. "Nepřemýšlel jsem o tom, jestli je Třinec ofenzivní. Vždycky jdu do zápasu s tím, že chci chytit každý puk a dneska se to povedlo. Ale znovu musím zdůraznit, že celé mužstvo hrálo opravdu suprově," upozornil Růžička.

Podle něj Pardubice na svou stranu definitivně převážily ve druhé části. Gólem Zohorny na 3:0. "Tady se zápas trošičku rozhodoval. Ne, že bych nepřipouštěl, žádné problémy. Kolikrát už jsem zažil nějaký obrat, ale měli jsme tři góly navrch a to už byl dobrý základ," řekl Růžička.

Díky třem výhrám venku Pardubičtí dostihli vedoucí Vítkovice. Od prvního místa už je dělí jenom horší skóre. "Je to fajn, ale snažíme se dívat sami na sebe. Musíme pokračovat ve stejných výkonech a uvidíme, kam to dotáhneme," dodal Růžička.

Reklama

Související témata: