Hlavní obsah

Po prvním gólu byl najednou Komeťáků plný led, posteskl si po prohře v Brně obránce Energie Plutnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po triumfech v Liberci a doma nad Vítkovicemi v dalším extraligovém duelu v Brně tvrdě narazili. Hokejisté Karlových Varů podlehli po matném výkonu v moravské metropoli hladce 0:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Energie Karlovy Vary 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Do zápasu jsme vstoupili docela slušně. Jenže poté, co jsme v deváté minutě poprvé inkasovali, byl najednou plný led Komeťáků,“ posteskl si zklamaný obránce Energie Michal Plutnar.

Podle něj srazil jeho tým definitivně druhý inkasovaný gól po pouhých osmi vteřinách prostřední dvacetiminutovky. „Bylo pak už hrozně těžké rozjeté Brňany zastavit. Ke všemu jsme se zbytečně zatáhli. Až ke konci jsme vyvinuli nějakou aktivitu, avšak nepovedlo se nám bohužel ani jednou skórovat,“ štvalo ho.

Plutnar věděl, že to bylo úplně jiné utkání než na začátku sezony na západě Čech, kdy karlovarské mužstvo zdolalo Kometu vysoko 4:0. „Neměla dobrý začátek sezony. Teď slaví úspěchy s jednoduchým a účelným hokejem. Mrzí mě, že jsme s Brňany minimálně polovinu střetnutí nedrželi herně krok,“ říkal Plutnar smutně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 1:0 (9. Ščotka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Našel na totálně nepovedeném utkání jediné pozitivum. „Dokázali jsme se dvakrát ubránit ve dvojnásobném oslabení,“ potěšilo ho aspoň.

Karlovarský asistent Václav Eismann neskrýval, že Kometa zvítězila zcela zaslouženě. „Její hráči nás předčili pohybem, byli lepší na kotouči a vyhráli většinu osobních soubojů. Zápas byl vyrovnaný jen do vedoucího gólu Brna. Pak už jsme za domácími zaostávali,“ uznal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 3:0 (31. Holík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zaznamenal, že si tentokrát jeho tým nepočínal zdaleka tak sebevědomě jako v řadě předchozích extraligových duelů. „Zřejmě za to mohla bouřlivá kulisa v brněnské aréně a současná velmi dobrá forma Komety. Tentokrát jsme to zkrátka nebyli my. A je na nás, abychom se do příštího zápasu zvedli,“ přemítal Eismann.

Ve středu budou Karlovarští hostit v dalším střetnutí nejvyšší soutěže Olomouc. „Rozebereme si důkladně chyby, jichž jsme se v Brně dopustili. Pak už hodíme porážku za hlavy. Doma se jich ale musíme rozhodně vyvarovat. Do reprezentační pauzy zbývají ještě tři utkání a my v nich chceme uhrát co nejvíc bodů,“ plánoval Plutnar.

Reklama