Hlavní obsah

Šestibodový víkend. Vítězíme díky týmovým výkonům, má radost ze zlepšení Komety kapitán Zaťovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají za sebou mimořádně povedený víkend. Po pátečním vysokém vítězství 5:1 v Hradci Králové přehráli brněnští hokejisté ve své hale hladce 3:0 i Karlovy Vary a oplatili jim tak porážku z úvodu extraligového ročníku na západě Čech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Energie Karlovy Vary 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Krásné výhry. Mám radost, že se po zpackaném vstupu do sezony stále zlepšujeme. Už si počínáme na ledě tak, jak máme, a jsme za to odměněni. Jsme rádi, že jsme odčinili předchozí domácí nezdar s Třincem,“ nevytěsnil kapitán Komety Martin Zaťovič z hlavy ještě týden starou porážku s obhájci titulu po samostatných nájezdech. K triumfu nad Energií dopomohl dvěma asistencemi.

Prozradil, v čem spočívají poslední úspěchy jeho mužstva. „Daří se nám držet důsledně obrannou modrou čáru, čímž ztěžujeme soupeři přechod do protiútoku. Co projde, s tím si většinou poradí skvělý Dominik Furch,“ pochválil parťáka v brance za třetí vychytanou nulu v sezoně. „Body nám naskakují díky týmovým výkonům,“ má jasno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 1:0 (9. Ščotka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podle Zaťoviče jsou karlovarští hokejisté nepříjemným soupeřem. „Dobře bruslí a důrazně napadají. Tentokrát to ovšem platilo jen na začátku zápasu. Po vedoucím gólu jsme je zatlačili. Jen přesilovky se nám tentokrát příliš nedařily,“ našel na vydařeném střetnutí jediné negativum.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 2:0 (21. Marcinko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Do sestavy Brna se v posledních dvou utkáních vrátili uzdravení obránci Ďaloga s Lintuniemim i útočníci Pospíšil a Kratochvíl. „Máme teď nabité čtyři lajny, takže nám i na konci zápasu zůstává dost sil,“ libuje si Zaťovič.

A to ještě mohou trenéři Komety v dohledné době počítat i s mladým Jakubem Kosem. Odchovanec klubu přichází do české extraligy z Finska. „Těšíme se, že talentovaného kluka výkonnostně posuneme,“ svěřil se brněnský kouč Jaroslav Modrý. Po duelu s Energií ocenil výborný výkon svého mužstva. „V zádech mělo vynikajícího brankáře Furcha a dopředu nás hnalo fantastické publikum,“ poděkoval fanouškům.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 3:0 (31. Holík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zamlouvá se mu, že hra týmu začíná splňovat náročná měřítka. „Pořád je ale co zlepšovat. To je nekonečný proces,“ usmál se Modrý.

Brňané už se v tabulce nejvyšší soutěže bodově dotahují na čtvrté místo, které bude znamenat na konci základní části extraligy přímý postup do čtvrtfinále play off. „Tabulku teď moc nesledujeme. Chceme hlavně sbírat body,“ tvrdí Zaťovič. Už v úterý čeká Kometu náročné střetnutí na kluzišti druhého Litvínova. „Vyšel mu výtečně vstup do sezony, ale my tam jedeme vyhrát,“ předsevzal si.

Reklama