Hlavní obsah

První ligu nikdo z nás hrát nechce, hlásí ústecký Přikryl

ÚSTÍ NAD LABEM

Již ve druhém utkání za sebou udržel gólman Ústí nad Labem Petr Přikryl čisté konto. V posledním kole play-outu vychytal Pardubice a v prvním barážovém klání o udržení se v extralize nedovolil ani hokejistům Boleslavi radost z branky. Lvi vyhráli v pátek 4:0 a ujali se v sérii vedení. „Nejsem vyloženě nadšený z nuly, ale spíše z toho, jak celé mužstvo hrálo perfektně dozadu,“ pochvaloval si Přikryl.

Článek

„Velký dík patří spoluhráčům, kteří mně to stoprocentně usnadnili,“ řekl Přikryl. Obrana Ústeckých Lvů byla v pátek bezchybná. Přestože se Mladoboleslavští do několika střeleckých příležitostí dostali, domácí gólman byl bezchybný. „Boleslav je neskutečně silný mančaft a myslím, že ukázali, co v nich je,“ uvedl Přikryl. „Ty zápasy budou hrozně těžký. My jsme udělali první krok a ještě nám zbývají tři. Musíme se soustředit,“ upozorňuje třicetiletý brankář.

Přestože měl Slovan téměř tři měsíce na přípravu v podobě play-outu, ústecký gólman přiznal, že baráž je náročná nejen fyzicky, ale zejména pak na psychiku extraligového týmu. „Když neuspějete ve finále první ligy, tak jste druzí a nic moc se neděje, ale pokud prohrajete baráž, tak hrajete první ligu a to nikdo z nás nechce,“ prohlásil strážce lví klece.

„Každý zápas play-outu byl pro nás příprava na baráž a tak jsme k tomu také přistupovali. Žádná oslava nebude, musíme být skromní. Udělali jsme teprve první krůček a zápas už je zapomenutý,“ hlásí Přikryl, jenž v sezónách 2004-05 a 05-06 odehrál dohromady třicet startů právě v boleslavském dresu. „Byl jsem tam hodně krátce. Sám si jdu vlastní cestou a na konci té cesty je vítězství. Nekoukám, který soupeř je proti mně,“ dodal.

Krajči přiblížil hattrickem Ústí k záchraně v extralize

Kromě čistého konta vyčněl v individuálních statistikách útočník Róbert Krajči. Slovenský forvard vsítil v přesilových hrách Slovanu tři branky. Výraznou měrou se tak podílel na prvním kroku při záchraně extraligy. „Přesilovkám jsme se věnovali celý týden a jsme rádi, že se nám tak dařili,“ neskrýval nadšení sedmadvacetiletý útočník ze svého prvního hattricku v české lize.

“Ještě nevím, co to bude stát,“ krčil rameny odchovanec Dubnice. „Dostal jsem nějakou odměnu, tak jsem to dal klukům do kabiny. Myslím, že už by to nemělo stát nic,“ dodal s úsměvem. „Oddechneme si a nabereme síly. Už se těším na neděli,“ vyhlíží druhé měření sil, které je na programu 13. dubna opět v Ústí nad Labem.

Reklama