Hlavní obsah

Růžička pořád těžce kouše neúspěch na olympiádě, Slavia mu náladu zlepšila

PRAHA

Nebezpečí, že by poprvé pod Vladimírem Růžičkou hokejisté Slavie Praha chyběli v play-off, je definitivně zažehnáno. Trenér stojící na střídačce červenobílého týmu od podzimu 2000 si po středečním vítězství 2:1 na ledě Zlína mohutně oddechl.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Vladimír Růžička

Článek

„Sice jsem věřil, že potřebný bod z posledních dvou utkání nějak urveme, ale určité napětí z toho, že nemáme jistou desítku, ve mně bylo. K tomu pořád těžce koušu, jak jsme dopadli s nároďákem na olympiádě ve Vancouveru. To zklamání hned tak nepřebolí, vítězství ve Zlíně mi ale náladu trochu zlepšilo,“ přiznává Růžička, jenž by si přál do předkola vstoupit v pondělí doma.

„Ke hře bych měl hodně výtek, ale kluci nechali z hlediska sil na ledě vše, co mohli. Když takový přístup zopakují i v Boleslavi, mohlo by se povést udržet sedmou příčku,“ soudí kouč, podle nějž takové nakopnutí mužstvu před klíčovou fází sezóny prospěje. „V play-off se všech předchozích dvaapadesát kol maže a nám se letos zvlášť hodí, že začneme vlastně od nuly,“ dodává Růžička.

„Hrát po dvou finálových letech jen o záchranu by bylo obrovské zklamání, ale teď cítím šanci. Díky dlouhé reprezentační pauze se mohou v play-off prosadit i týmy ze spodní části,“ doplňuje kouče nejproduktivnější ligový hráč Roman Červenka.

Reklama

Související témata: