Hlavní obsah

Slávista Vondrka si dal k Vánocům první gól v sezóně

PRAHA

Páteční extraligové utkání mezi Slavií a Vsetínem příliš hokejové krásy nepobralo, bylo však výjimečné alespoň pro domácího útočníka Michala Vondrku. Ten v něm totiž vstřelil svůj první gól v sezoně, ačkoli již v dresu Pražanů a Karlových Varů, kde byl na hostování, odehrál na podzim přes tři desítky utkání.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Vondrka na archívním snímku.

Článek

"Jo, puk mám schovanej," hlásil okamžitě Vondrka s úsměvem novinářům. "Zaplaťpánbůh, že jsem dal konečně gól, už to bylo hodně dlouhé. Kolikáté to vlastně bylo kolo? Už čtyřiatřicáté? No tak to je moc pěkný," dodal ironicky.

Vondrka otevřel skóre zápasu již v sedmé minutě po akci, kdy se "vyháčkoval" z rohu kluziště až do mezikruží, odkud neomylně zamířil. "Jen jsem čekal, jestli mě někdo nebude muset trefit, abych to protrhl," řekl ke svému brankovému půstu. "Tlačili jsme je a do hry jsme Vsetín pouštěli vlastně jen skrze naše vyloučení," uvedl k celému zápasu.

Čtyřiadvacetiletý útočník přitom ještě nedávno hrál za karlovarskou Energii. "Sledoval jsem, jak se to ve Slavii bude vyvíjet. Když odešel Čermák, pak Vlasák, zranil se i Dlouhý a mě si stáhli zase zpátky, tak jsem byl rád, že budu zase doma v Praze," uvedl Vondrka.

Rob se zlobí na vsetínské mladíky

Velmi neradostné období naopak prožívá Vsetín, který vede k zápasům s kapitánskou páskou zkušený matador Luboš Rob. "Není to příjemné. Jen jsem nabádal kluky, aby jsme tu sezónu dohráli důstojně, přestože se nám ten tým trochu rozpadl. Po Vánocích bychom se chtěli pokusit o nějakou sérii lepších výsledků, i když je jasné, že play-off už je pro nás téměř jistě odepsané," řekl Rob.

Vsetín prohrál již podeváté za sebou. "Když se furt dokola prohrává, je to těžké. Ale pro mladé kluky by to měla být neustálá motivace, neboť mají možnost se ve Vsetíně ukázat v extralize a jinde by ji vůbec třeba ani nedostali," vysvětlil šestatřicetiletý útočník. "Neměli by to brát jako samozřejmost, že u nás hrají, protože příští rok může být všechno jinak," doplnil trochu nazlobeně.

Reklama

Související témata: