Hlavní obsah

Č.Budějovice - Sparta 3:7Sparta deklasovala České Budějovice na jejich ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hudec 1 : 0
9. Broš 1 : 1
12. Broš 1 : 2
15. Mikeska 2 : 2
23. Gřegořek 3 : 2
29. Ručinský 3 : 3
33. Netík 3 : 4
43. Netík 3 : 5
57. Broš 3 : 6
58. Kafka 3 : 7

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v pátečním 38. kole O2 extraligy na ledě Českých Budějovic vysoko 7:3. Výraznou měrou se na vítězství podílel útočník Michal Broš, jenž zaznamenal hattrick. Sparta porazila svého soupeře i ve třetím vzájemném utkání sezony, celkově pak popáté za sebou. Jihočeši prodloužili svou sérii proher již na osm.

Článek

Po minutě ticha za zesnulého internacionála Antonína Španingera vstoupily oba týmy do zápasu opatrně. První zajímavý moment nastal až při vyloučení Podlešáka v šesté minutě. Domácímu Hudcovi stačilo osm vteřin přesilové hry k otevření skóre, když vypálil bez přípravy z levého kruhu a dokonale překvapil Cháberu. Za necelé tři minuty bylo srovnáno po bleskurychlé akci Broše, jenž po přejetí modré čáry mohutně napřáhl a puk se zastavil až za Turkovými zády.

Uplynuly další tři minuty a Broš v přesilovce získal Spartě vedení bombou od pravého mantinelu. Skóre se znovu měnilo po třech minutách, kdy se Jihočechům podařilo vyrovnat v početní převaze zásluhou pohotového Mikesky. V polovině 15. minuty byla první třetina přerušena kvůli opravě dvířek mezi střídačkami. Po úpravě ledu se zbytek třetiny dohrál, mužstva si vyměnila strany a hned pokračovalo druhé dějství.

Domácí se znovu prosadili v přesilovce, když Vak vyhrál buly a Gřegořek bombou z kruhu vrátil svému týmu vedení. Tůmovu ránu od modré čáry vytěsnil Chábera levým betonem, na protější straně stálo štěstí při Turkovi, když Langhammerovi těsně před brankovištěm přeskočil puk přes hokejku. Sparta se dočkala vyrovnání kuriózním způsobem; brankář Turek vyrazil kotouč před sebe a obránce Tůma mu ho vrátil tak nešikovně, že skončil za brankovou čarou. Autorství gólu bylo připsáno nejblíže stojícímu sparťanovi Ručinskému.

Brzy na to Gulaši trefil od modré tyčku a Netík z blízka zametl odražený puk do budějovické klece. Brankáři Turkovi se nelíbilo, že byl při tom jedním z protihráčů sražen na led a v přerušené hře vystřelil kotouč na sudího Zubzandu, za což dostal desetiminutový trest. Záhy se provinil Turkův protějšek Chábera, který vyfasoval dvě minuty za podražení a protože už za katrem seděl Hrdel, hráli 101 vteřin v pěti proti třem. Vyrovnat však nedokázali - velké šance spálili Květoň i Mikeska.

Při hře čtyři na čtyři ve 43. minutě nešťastně upadl na modré čáře domácí bek Kotaška, puku se zmocnili Broš s Netíkem a zvýšili náskok Sparty. Po Sailerově zaváhání mohl Netík přidat další zásah, ale Turek pohromu odvrátil. Očekávaný tlak domácích ve snaze zachránit výsledek nepřicházel, většina pokusů o založení útoku končila už ve středním pásmu.

V závěru utkání se o střelbu pokoušeli Gřegořek a Veselý, ale Chábera byl na místě. Poslední slovo měli sparťané, nejprve Broš střelou z otočky završil hattrick a poté se přes rozhozenou obranu Jihočechů prosadil i junior Kafka.

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 3:7 (2:2, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. M. Hudec (Veselý, Gřegořek), 15. Mikeska (Melichar), 23. Gřegořek (Veselý) - 9. Broš (Koreis), 12. Broš (Vykoukal), 29. Ručinský, 33. Netík (Gulaši), 43. Netík (Broš, Jan Hanzlík), 57. Broš (Netík), 58. Kafka (Podlešák). Rozhodčí: Minář, Zubzanda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:8, navíc Turek (České Budějovice) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5338.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - M. Hudec, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla - Micka. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Černošek, Vydarený, Macholda - Netík, Broš, Koreis - Kratěna, D. Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: