Hlavní obsah

Sparta udržela v play-off doma neporazitelnost

PRAHA

Už podvanácté za sebou vyhráli hokejisté Sparty v ČP play-off na domácím ledě, v pátek je navíc k druhému úspěchu v semifinálové sérii s Libercem hnala rekordní návštěva letošní extraligové sezóny. V hledišti holešovické haly se tísnilo 14 237 diváků.

Článek

„Udělali fantastickou kulisu a já byl rád, že se nemusím trápit u televize, už jsem měl hlad po hokeji,“ uvedl útočník Sparty Ondřej Kratěna, který nastoupil poprvé od zranění při čtvrtfinále ve Zlíně. „Atmosféra byla dokonalá, v tomhle kotli nemá Liberec takovou sílu jako doma,“ řekl střelec vítězné branky Michal Sivek.

„Hanzlík to perfektně napálil z první, u něj je jistota, že ta střela půjde při zemi,“ líčil pak Sivek, co předcházelo jeho teči. „Oni na tu střílenou nahrávku v přesilovce dost hrají, což nám dělá potíže a musím uznat, že Sparta měla víc šancí,“ litoval brankář Milan Hnilička, který přes 37 úspěšných zásahů porážku neodvrátil, ale při utkání se dost zlobil na obránce.

Tygrům chyběla rychlost 

Liberečtí Bílí Tygři se těžko dostávali k zakončení, protože se neprosazovali v osobních soubojích a chyběla jim větší herní rychlost. Přesto mohli už ve 2. minutě vést, akci Stanislava Procházky však ukvapeně přerušil sudí Minář. „Rozhodčí vidí, že nic nevidí a stejně pískl. Puk přitom gólman vůbec neměl pod lapačkou,“ tvářil se kysele kapitán.

Důslednější Sparta získala dvěma trefami navrch, až kontaktní gól Tomáše Klimenty dal Liberci naději: „Cítil jsem, že mě puk klepnul do nohy, ale vůbec nevím, jak prošel do branky. Doufali jsme, že nás ten kontaktní gól poleje živou vodou, jenže jsme doplatili na zbytečné fauly a místo tlaku a snahy po vyrovnání jsme se bránili v oslabení.“

Domácí v prostředním dějství ztratili slovenského beka Tabačeka, který měl po střetu u mantinelu zaražené zuby do čelisti a v nemocnici ho čekal okamžitý stomatologický operační zákrok. Naopak za Liberec hrál poprvé od půlky října obránce Jan Holub, jenž si dlouho léčil řezné rány na zápěstí: „Byl jsem nejistý a moc klukům nepomohl. Ruka funguje tak na pětasedmdesát procent, ať jde o střelbu nebo rozehrávku.“

Reklama

Související témata: