Hlavní obsah

Splnili jsme cíl, ale doma nás nečeká nic lehkého, ví litvínovský gólman Hübl

Cíl splněn, litvínovští hokejisté vybojovali na ledě Slavie jedno vítězství a pokud na domácím ledě nezaváhají, postup do čtvrtfinále je nemine. Notnou dávkou se o to zasloužil i brankář Jaroslav Hübl, který ve druhém zápase inkasoval jen jednou. „Samozřejmě by bylo lepší vyhrát dvakrát, ale i jeden zápas je, podle mě, dobrý,“ liboval si litvínovský gólman.

Článek

Oproti prvnímu zápasu předvedl Litvínov v Praze diametrálně odlišný výkon. Souhlasíte?

Jasně. V prvním zápase jsme z předkola možná byli trošičku nervózní, ale teď to z nás spadlo. Hráli jsme svoji hru a myslím, že to neslo ovoce.

Jaké byly další důvody zlepšení?

Konečně jsme se v útočném pásmu udrželi na puku. Navíc jsme konečně měli štěstí v koncovce, když jsme proměnili šance, které jsme měli.

Slavii jste přehrávali po celý zápas. Cítil jste hned od začátku, že se nebude opakovat pondělní neúspěch?

My jsme si na sérii se Slavií věřili od začátku, v prvním zápase to bohužel nevyšlo. Ale i tak jsem doufal, že jeden zápas jsme v Praze vždycky schopní urvat.

Po vašem třetím gólu Slavia definitivně odpadla. Věřili jste v té době, že už zápas dovedete do vítězného konce?

Rozhodnutý to v žádném případě nebylo. Měli jsme v paměti první letošní vzájemný zápas, ve kterém jsme po druhé třetině vedli 2:0, a nakonec stejně prohráli 2:4. Na to jsme si chtěli dát pozor. Důležité bylo, že jsme ve třetí části přečkali dvojnásobné oslabení. Náš čtvrtý gól pak už byl tím hřebíčkem do rakve.

Oproti prvním zápasu jste přidali i na důrazu. Říkali jste si, že tohle je právě ta cesta k úspěchu?

Ano. Každé mužstvo, které budete dobruslovat a dorážet u mantinelu, bude dělat chyby. To je zákonité. Jsem rád, že se nám to tady na malém hřišti povedlo.

Znamená jedna výhra z venku splněný cíl?

Určitě! Samozřejmě by bylo lepší vyhrát dvakrát, ale i jeden zápas je, podle mě, dobrý.

Série se nyní stěhuje do Litvínova. Domácí prostředí by mělo být výhodou, ve vašem případě to ale v základní části příliš neplatilo. Co udělat pro to, aby se to teď změnilo?

Musíme předvádět to, co jsme hráli v Praze. Tedy hrát poctivě jako tým, bruslit a udržet se na puku. Vždycky je navíc důležité, kdo dá první gól. Myslím, že pravidlo, kdo dá první gól, vyhraje, bude platit i teď. Nás navíc poženou diváci.

Nemohou vás ale právě vlastní fanoušci strhnout k bezhlavému útočení, na které byste mohli doplatit?

Absolvujeme už třetí play-off za sebou, tak doufám, že po téhle stránce už jsme zkušenější a dáme si na to pozor.

Je nyní Litvínov po výhře na Slavii favoritem na postup do čtvrtfinále?

Když se podíváme na výsledky Slavie v play-off, zjistíme, že venku dokáže vyhrávat. Nečeká nás nic lehkého. Série je proto pořád otevřená a vyrovnaná.

Reklama

Související témata: