Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 2:4Třinec otočil zápas v Ostravě a vyhrál popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Škoda 1 : 0
11. Martynek 1 : 1
13. Martynek 1 : 2
39. Sekeráš 1 : 3
59. Ujčík 2 : 3
59. Tomík 2 : 4

OSTRAVA

Přestože hokejisté Třince v neděli od vítkovického Vladimíra Škody kapitulovali už po 39 sekundách, derby na ledě lokálního rivala zvrátili a zvítězili 4:2. Tým trenéra Břetislava Kopřivy tak vyhrál popáté za sebou. Dva klíčové góly si připsal Rostislav Martynek, dlouholetá vítkovická opora David Moravec navíc v závěru neproměnila trestné střílení. Vítkovice pod vedením dočasného trenéra Mojmíra Trličíka poprvé nebodovaly.

Článek

Bez pěti důležitých hráčů mělo torzo vítkovického mužstva skvostný nástup. Jurečkův projektil se od Vojtkova betonu dokutálel před Škodu, který už po 39 sekundách přeloboval bezbranného brankáře a dal svůj první gól ve vítkovickém dresu. Tlak však domácím dlouho nevydržel, přibrzdila je dvě oslabení, ve kterých se o slovo přihlásil Třinec. V početní převaze nabral tempo a sílu, při vyváženém stavu hráčů pak i udeřil. Obrat během 160 sekund zrežíroval Martynek: nejprve si obhodil Gulašiho a střelou na Pruskovu vyrážečku vyrovnal, v dalším střídání nejrychleji dostihl vyraženou Tomíkovu střelu a dotlačil puk za čáru.

Hned z vhazování rozjely Vítkovice akci, po níž mohl Köhler střelhbitě odpovědět, ale Vojtka z mezikruží zasáhl jen ruky. Třinec si však udržel převahu ve skóre i poli. Martynkův útok řádil, Peterek měl na hokejce v 19. minutě i třetí branku, ale trefil pouze Pruskovu hruď.

Oceláři upadli do nesnází na rozhraní první a druhé části, domácí je obléhali 89 sekund v pěti proti třem, ale Vojtek všechny rány pochytal. Lídr brankářských statistik se v 25. minutě vypořádal i se sólem Gulašiho, který se na něj řítil hned po návratu z trestné lavice.

Hosté pak opět přebrali iniciativu, jejich ofenzivu tou dobou řídila někdejší vítkovická hvězda Moravec. Jeho parádnímu průniku v 29. minutě scházela jen lepší koncovka, třem dorážkám o chvíli nato štěstí. Seriál třineckých příležitostí přerušil Klimek, ale ve vyložené šanci špatně sklopil hůl a Vojtek nakonec ani nemusel zasahovat. Prusek pak Martynkovi překazil radost z hattricku, čtyři sekundy však početný kotel třineckých fanoušků rozjásal Sekeráš, který využil zaváhání první vítkovické obrany a sólo od modré čáry zkušeně proměnil střelou pod horní tyčku.

Gól do šatny učinil přítrž domácím nadějím. I když Trličíkův tým nerezignoval, šance měl stále především Třinec. Otevřenou obranu Vítkovic provětral Martynek, ale Prusek mu třetí branku nedopřál. Rozdíl nezvýšil ani Moravec. Sudí Homola, který řídil svůj 400. extraligový zápas, nařídil tři minuty před koncem trestné střílení za Valův faul, ale sám postižený přestřelil. Vítkovice v závěru ještě odvolaly gólmana, hosté snad pětkrát lehkovážně minuli prázdnou branku a Ujčík sedmnáct sekund před koncem ze závaru snížil. Drama se ale nekonalo, pět sekund po buly se ze středního pásma trefil do opuštěné klece nejlepší třinecký kanonýr Tomík.

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Škoda (Jurečka), 60. Ujčík - 12. Martynek (Malec), 14. Martynek (Tomík), 40. Sekeráš (Tomík), 60. Tomík (Peterek). Rozhodčí: Homola - Kis, Padevět. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 5077.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Boháč, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Trličík a Moták.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Švarný, Pácal, Andersons - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Hrňa, Kolusz, Steber - Polanský, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články