Hlavní obsah

Upracovanost zastínila kvalitu, ale máme dva body, oddechl si liberecký Pešán

LIBEREC

Sedm vítězství z posledních osmi kol. Taková je bilance libereckých hokejistů v extralize po zápase s třineckými Oceláři. Dlouho se přitom zdálo, že severočeský tým vyjde v úterním večeru bodově naprázdno, ale šťastný závěr třetí třetiny a začátek prodloužení přivodil obrat na 3:2 pro domácí hokejisty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vlevo) oslavuje se spoluhráčem

Článek

„Zápas nebyl z naší strany dobře odehraný. Upachtěnost a upracovanost zastínila hokejovou kvalitu. Ale na druhou stranu jsme rádi, že kluci bojovali a makali až do konce. To, že máme bod navíc, beru všemi deseti,“ oddechl si asistent libereckého trenéra Filip Pešán.

Liberečtí vyhráli na domácím ledě podruhé v řadě v prodloužení během tří dní. „Štěstí je krásná věc. Třinecký obránce udělal při vlastní přesilovce hrubou chybu, kterou Petr Nedvěd potrestal vítězným gólem. Až do té doby to byl hokej vabank. Prohrávali jsme 0:2, ale vyrovnali jsme, nedostali jsme branku ani z trestného střílení,“ líčil Pešán.

Severočeský tým zdolal Třinec v této sezóně už dvakrát a celkem si z těchto duelů připsal pět bodů. „Šlo v obou případech o vyrovnané zápasy. Nesmíme však propadnout uspokojení, ale musíme se soustředit na páteční zápas se Spartou. Pražané mají výbornou formu a věřím, že fanoušci uvidí kvalitní hokej zásluhou obou celků,“ uvažoval asistent.

K příjemným překvapením sezóny patří kromě výkonů nejlepšího libereckého střelce Michala Bárty i koncovka mladého Lukáše Krejčíka. „Zatím mu to tam padá a jen si přejme, aby mu forma vydržela,“ řekl Pešán na adresu nadějného útočníka.

Bílí Tygři se podle svých předsezónních ambicí drží v popředí tabulky. „Jsme si vědomi, že nepředvádíme excelentní hru, aleje důležité, že často bodujeme. Chceme pracovat na zlepšení herního projevu a zachovat si přitom i nárůst bodů,“ dodal asistent.

Třinecké rozpaky

Rozpaky netajil po zápase v Liberci třinecký asistent Břetislav Kopřiva. „Se stejným soupeřem jsme během pěti dní ztratili pět bodů. A v úterý jsme měli blízko k vítězství. Odjíždíme s jedním bodem, což je pro nás po celkem příznivém průběhu zklamání. To umocňuje fakt, že v prodloužení chybovali zkušení hráči.“

Smutným hrdinou zápasu byl třinecký gólman Martin Vojtek. Šel na led v páté vteřině prodloužení místo zraněného Petera Hamerlíka. A aniž si sáhl na puk, inkasoval v přesilovce a bylo rozhodnuto. „Od toho jsem na střídačce, abych byl připravený naskočit. Nebylo to nic příjemného takhle rychle kapitulovat. Bohužel jsem týmu nepomohl,“ pravil Vojtek.

Reklama

Související témata: