Hlavní obsah

KHL zavřela před Hradcem Králové dveře, vadí ji nesouhlas svazu

MOSKVA

Vedení Kontinentální hokejové ligy (KHL) podle očekávání oficiálně rozhodlo, že český klub HC Lev Hradec Králové prestižní soutěž v sezóně 2010/11 nerozšíří. KHL vyjádřilo politování nad tím, že účast východočeského celku v lize v pondělí neposvětil Český svaz ledního hokeje (ČSLH), což se nakonec ukázalo pro KHL jako překážka přijetí Hradce do svých řad.

Foto: www.khl.ru

Jaromíra Jágra (vpravo) či Sergeje Fjodorova čeští fanoušci neuvidí

Článek

"Bohužel, politikaření nakonec zabránilo svěžím trendům v oblasti sportu a obchodu," vzkázal v prohlášení KHL prezident soutěže Alexandr Medveděv. "Toto rozhodnutí zbavilo český hokej velké příležitosti nejen mít svého zástupce v KHL, ale také překazilo šanci získat řadu nových obchodních partnerů a sponzorů," napsal dále.

Medveděva rozhodnutí ČSLH, které rozhodlo stejně jako švédský svaz v případě AIK Stockholm, velmi mrzelo. "Víme, že spousta českých hokejistů se zajímala o možnost hrát v dresu Hradce Kontinentální ligu a celá ta myšlenka se líbila i českým fanouškům, kteří mohli vidět naživo své legendy Jaromíra Jágra a Dominika Haška," dodal ještě.

Kontinentální liga tak bude mít pro příští ročník opět 24 mužstev. Dvacet týmů je z Ruska, po jednom zástupci má Bělorusko (Dynamo Minsk), Lotyšsko (Dynamo Riga), Kazachstán (Barys Astana) a nově také Ukrajina (Budivelnik Kyjev).

Reklama