Hlavní obsah

Krejčí strhl Medvědy a hattrickem roztrhal Javorové listy

BOSTON/PRAHA

Útočník Bostonu David Krejčí v NHL válí. Ve čtvrtečním duelu proti Torontu zaznamenal český hokejista premiérový hattrick a Bruins tak v divokém utkání přestříleli Maple Leafs 8:5. Na svém kontě má Krejčí 32 bodů a dvaadvacetiletému centrovi tak vychází v průměru přes bod na zápas. „David je vynikající hráč, dokáže všechny okolo sebe strhnout,“ pochválil Krejčího kouč Claude Julien.

Článek

„Když mu dáte prostor, dokáže střílet i branky,“ uvědomuje si trenér Bostonu Claude Julien schopnosti českého útočníka, který letos na góly spíše nahrával. „David je výborný hráč, který dokáže všechny okolo sebe strhnout a svým přístupem donutit k lepší hře,“ pochválil trenér Krejčího. „Proti Torontu měl šanci se ukázat a dokázal, že na to má,“ řekl pro agenturu AP.

Krejčí nejprve zvyšoval v první třetině na 2:0, ve druhé části jeho gól znamenal vedení Bruins 4:1 a v závěrečné dvacetiminutovce uzavřel v přesilové hře na konečných 8:5. Boston vedl ve druhé části již 5:1, avšak o výsledek musel bojovat. Toronto totiž snížilo na rozdíl jediného gólu, přesto domácí dva vítězné body udrželi.

Zejména druhý gól dvaadvacetiletého centra stál zato. Brankáři Curtisi Josephovi udělal kličku a když už se zdálo že branku mine, vrátil pohotovým manévrem puk do klece. „Viděl jsem spoustu hokejistů, kteří tahle zakončovali, tak jsem to chtěl zkusit a vyšlo to,“ liboval si rodák ze Šternberka, jenž v NHL vsítil hattrick poprvé v kariéře.

Boston vévodí Východní konferenci

V jednatřiceti duelech letošní zámořské sezóny zaznamenal 32 kanadských bodů za jedenáct gólů a jednadvacet asistencí. Ve své druhé sezóně za Boston, který mladého útočníka získal v roce 2004 ve druhém kole draftu z 64. místa, má Krejčí na svém kontě 92 utkání, v nichž si do statistik zapsal 56 bodů (14+42).

Daří se nejen Krejčímu, ale celému mužstvu. Boston vede Východní konferenci se 48 body před New Yorkem Rangers (46) a Washingtonem (46). Po špatném vstupu Medvědů do nové sezóny, kdy v říjnu z 11 utkáních prohráli šestkrát, nabrali nový dech. Od listopadu již z 20 zápasů poznali hořkost porážky jen ve třech případech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.