Hlavní obsah

Kapitán Lva Novotný střílí důležité góly. Musíme soupeři vnutit naši hru i v Záhřebu, říká

PRAHA

Jako správný kapitán střílí Jiří Novotný důležité góly hokejistů pražského Lva v play off KHL. V prvním zápase série se Záhřebem otevřel skóre už po 39 vteřinách, ve druhém jeho přesilovkový gól z 26. sekundy třetího dějství znamenal začátek důležitého obratu skóre až na konečných 5:2 pro domácí.

Foto: Sport.cz

Kapitán hokejistů Lva Praha Jiří Novotný

Článek

„Jsme moc rádi, že se nám v Praze povedlo urvat dvě výhry. V Záhřebu to sice budeme mít od pondělí daleko těžší, ale vezeme si tam maximální náskok, to jsme si všichni přáli. Zatím si podle plánu jdeme za tím, co bychom chtěli," líčil český útočník.

Připouštěl, že jeho sobotní trefa při hře pět na tři byla moc důležitá. „O druhé přestávce byl v kabině docela průvan. Do té doby jsme nehráli úplně přesně to, co bylo třeba, ale do výkonu se kritika promítla pozitivně. Vyhrát poslední třetinu 4:0 byla přesná odpověď," uvažuje kapitán Lva.

Ještě před dvěma lety by ho přitom ani ve snu nenapadlo, že by šlo udělat klub hrající KHL v Praze a ten by hrál v play off proti mužstvu z Chorvatska. „Ale je to tak, proto bych už teď nebyl překvapený vůbec ničím. Máme z domácího ledu dva zápasy navrch, ale nemůžeme odjet do Chorvatska s tím, že si počkáme, co vymyslí oni. Spíš i tam musíme naši hru vnutit Záhřebu. Cítím, že máme lepší tým," přemítá Novotný.

Považuje za hodně důležité, aby na straně týmu z Prahy zůstala maximální disciplína. „Oni asi ještě přitvrdí, nesmíme sklouznout k oplácení či jiným zbytečným faulům. Když se hraje pět na pět, jsme lepší. Respektuju sílu soupeře, ale věřím, že při disciplinované hře dokážeme Záhřeb přehrát a že máme i víc sil," uzavírá kapitán Lva, který s týmem odlétá už v neděli odpoledne ke dvěma zápasům v Chorvatsku.

Reklama

  1 : 4 Česko - Finsko 1 : 4 dohráno
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.