Hlavní obsah

Alonso o Schumacherovi: Michael nám všem ještě ukáže

PRAHA

I když se o návratu legendárního Michaela Schumachera do formule 1 mluví jako o ne zrovna vydařeném, Fernando Alonso svého soupeře rozhodně nezatracuje. Podle španělského závodníka jednačtyřicetiletý Schumacher ještě všem ukáže a už letos bude bojovat o svůj osmý titul mistra světa... A s jeho názorem souhlasí i samotný Schumacher.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fernando Alonso

Článek

Velký návrat. Tak byl označován comeback jednačtyřicetileté legendy Michaela Schumachera do formule 1. Avšak po šestém místě v Bahrajnu, desátém v Austrálii a nedokončené Velké ceně Malajsie figuruje sedminásobný mistr světa s devíti body v průběžném pořadí jezdců na desáté příčce a objevují se hlasy, že návrat Schumacherovi zrovna moc nevyšel.

První vlna kritiky se na Michaela Schumachera snesla po závodě v Austrálii. "Jen kroužil po trati a nepředvedl nic aktivního," psaly tehdy britské bulvární deníky. A pozadu s kritickými komentáři nezůstali ani italští novináři: "Na tohle jsi se vracel? Schumi, to bylo trápení." Nebo: "Když Michael říká, že je spokojený i s bodem, tak jen potvrzuje, že jezdí hlavně pro zábavu." Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso však tato ostrá slova odmítá a Schumachera rozhodně v boji o titul světového šampióna ještě neodepsal. Právě naopak...

"Až bude mít lepší auto, tak nám všem své kvality ještě ukáže," prohlásil na adresu německého pilota osmadvacetiletý Alonso. "Je to stále ten stejný Michael Schumacher, kterého známe. Vážím si ho a respektuji ho stejně jako před třemi lety," uvedl dále španělský závodník v rozhovoru pro německý časopis Sport Bild. "Sezóna je ještě hodně dlouhá a osobně si myslím, že nám Michael své skutečné schopnosti ještě předvede. Já opravdu věřím tomu, že Michael bude už letos bojovat o titul mistra světa..."

Schumacher: Nic není ztraceno

A snu o osmém titulu se nehodlá vzdát ani sám Schumacher. "Pokud jde o mé výsledky, nebyly tak dobré, jak někteří čekali. I já bych je chtěl lepší. Soutěž ale bude ještě dlouhá a nic není ztraceno. Je normální, jak média reagují. Já ale vím, co dělám a vím, že nemám důvod být zklamaný," prohlásil Schumacher pro německy Autosport. A na otázku, zda si myslí, že je stále ve hře o titul, jednoznačně odpověděl: "Samozřejmě, že ano."

Jak si Michael Schumacher povede v dalším závodě formule 1, se dozvíme už tento víkend, kdy se na okruhu v Šanghaji uskuteční Velká cena Číny.

Reklama