Hlavní obsah

Bohemians 1905 jsou po výhře nad Slováckem bod od návratu do ligy

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 mají po 26. kole druhé ligy na dosah návrat do nejvyšší soutěže. Po nedělním domácím vítězství 1:0 nad Slováckem, kterému připravili první jarní porážku, mají v čele tabulky jedenáctibodový náskok před třetí Jihlavou. Právě na hřišti týmu z Vysočiny mohou "Klokani" v příštím kole postup zpečetit, pokud získají alespoň bod. V Ďolíčku rozhodl zápas ve druhém poločase Milan Škoda, který efektně přehodil z vápna gólmana Filipka.

Článek

O druhé místo bojují Čáslav a právě Jihlava, po jejich vzájemném souboji mají o tři body lepší výchozí pozici Středočeši. Sice poprvé v jarní části soutěže inkasovali na domácím trávníku, ale v závěrečné dvacetiminutovce stihli dvěma góly Ondráška výsledek otočit.

Ještě více než Jihlavě pohasly postupové naděje čtvrté pražské Dukle, která prohrála v Mostě 0:1. Zatímco Severočeši ukončili sérii šesti zápasů bez vítězství, hosté pokračovali v matných jarních výkonech. Z posledních osmi kol vyhráli jen jednou a od Čáslavi je dělí už osm bodů.

Most porazil Duklu

Fotbalisté Mostu ukončili v druhé lize sérii šesti zápasů bez vítězství, když na domácím trávníku porazili v 26. kole pražskou Duklu 1:0. Hosté vyhráli z posledních osmi zápasů jen jednou a utrpěli další ztrátu v boji o postup. Nyní už je dělí od druhé Čáslavi čtyři kola před koncem soutěže osm bodů.

Před utkáním byl mostecký stadion pojmenován po Josefu Masopustovi, nejslavnějším fotbalistovi, který kdy za severočeský klub hrál. To byla také dlouho jediná příležitost, kdy diváci mohli zatleskat. V prvním poločase se oba celky snažily o ofenzivní fotbal, ale bez efektu. Ani jedno mužstvo se do vyložené šance nedostalo. Hostující Zelenka zakončil nad branku a na druhé straně Jedinákovu hlavičku chytil brankář Svoboda.

Krátce po změně stran ale přišel gól. Knakalovu hlavičku ještě zastavila tyč, ale Oboya míč pohotově doklepl za záda bezmocného Svobody. V 63. minutě byl blízko úspěchu také Schut, jeho rána však skončila těsně mimo hostující branky. Dukla byla v útoku bezzubá, a když už vyslal dobrou střelu Malý, gólman Šavol si připsal povedený zákrok.

Fotbalisté Čáslavi vyhráli dnešní přímý souboj o druhé postupové místo v druhé lize. V 26. kole porazili na domácím hřišti Jihlavu 2:1 a čtyři zápasy před koncem soutěže před ní získali tříbodový náskok.

Čáslav zdolala Jihlavu

Čáslav do dnešního zápasu na jaře doma ještě nedostala gól a od toho se odvíjela její taktika. A když nejlepší střelec soupeře Petr Faldyna začal na lavičce, přinesl první poločas válku nervů s minimem šancí na obou stranách.

Na dramatické okamžiky došlo až po změně stran. Nebezpečnější byla Jihlava, ale trvalou převahu korunovala až po více než hodině hry. Jarní neprůstřelnost domácího týmu ukončil Štohanzl. Branka ale jakoby nastartovala Čáslav. Domácí tým se okamžitě vrhl do útoku a stihl výsledek otočit. V 72. minutě po závaru před jihlavskou bránou Ondrášek vyrovnal a o osm minut později Prášilovu přihrávku do šestnáctky Fikejz pustil a Ondrášek svým druhým gólem strhl vítězství na stranu Čáslavi.

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 68. Škoda. Rozhodčí: Ochotnický - Košec, Moudrý. ŽK: Kubáň, Formánek (oba Slovácko). Diváci: 6094.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza (72. Moravec), Jungr (56. Ibragimov), Morávek, Róth - Škoda, Strnad. Trenér: Hoftych.
Slovácko: Filípko - Randa, Němčický, Formánek, Kubáň - Fujerik, Kordula (76. Stýskala), Perůtka, Nascimento (72. Kazár) - Ondřejka (63. Sládek), Chmelíček. Trenér: Mazura.
Most - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 50. Oboya. Rozhodčí: Hájek - Handlíř, Čecháček. ŽK: Šavol, Diego, Sigmund, Loos - Malý. Diváci: 1610.
Most: Šavol - Knakal, Tonev, Jedinák, Fleišman - Sigmund (67. Andrei), Schut, Boutasgount, Diego - Oboya (90. Frnoch), Franěk (84. Loos). Trenér: Žák.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Kučera (71. Mičic), Šmíd - Malý, Gedeon, Šiml, Kulvajt (61. Kolomazník) - Zelenka (59. Blaha), Svatonský. Trenér: Bittengel.
Čáslav - Jihlava 2:1 (0:0)
Branky: 72. a 80. Ondrášek - 68. Štohanzl. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Slavík. ŽK: Dolejš - Vyskočil, Veselý. Diváci: 2500.
Čáslav: Frydrych - Kunášek, Mráz, J. Vít, Špidlen - Dolejš (90.+3 Brunclík), Prášil, Filip, Dian - Fikejz (83. Bednář), Ondrášek (90.+1 Skoupý). Trenér: Koubek.
Jihlava: Vojáček - Veselý (83. Tecl), Kadlec, Tlustý, Vepřek - Štohanzl, Gába, Kaplan (46. Faldyna), Lovětínský, Gabriel (63. Vydra) - Simr. Trenér: Marko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.