Hlavní obsah

Fotbalisté Čáslavi udrželi jarní domácí neporazitelnost

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi porazili v závěrečném kole druhé ligy Třinec 2:1 a udrželi v jarní části sezóny domácí neporazitelnost. Středočeši si už v minulém kole zajistili právo postupu do nejvyšší soutěže a dnes uhájili před třetí Jihlavou pětibodový náskok. Za vítěznými Bohemians 1905 zaostal Zenit o sedm bodů. Výhrou se s klubem rozloučil trenér Miroslav Koubek, který od příští sezony povede ostravský Baník.

Článek

Při indispozici brankáře Frydrycha si premiéru mezi tyčemi odbyl Vršecký a zahájil ji zákrokem proti střele Cepláka. Po necelé půlhodině vyřešil i riskantní malou domů od Víta před dotírajícím Szmekem a vytáhl ránu Hanuse. Následný rohový kop ale zalétl na zadní tyč k Lisickému, který už domácího brankáře překonal.

Čáslavští ale ještě do přestávky výsledek otočili. Po faulu Kuděly na Ondráška vyrovnal z penalty Dian a v nastaveném čase přistál Mrázův dlouhý pas z trestného kopu u Kocourka, který prostřelil brankáře Lipčáka.

Soupeř se po změně stran snažil o vyrovnání, ale maximem byla v 62. minutě nastřelená tyč, kterou trefil po úniku Joukla technickou ranou Hanus. Čáslav tak na jaře doma neprohrála a jediným týmem, který ji v odvetné části sezony obral o všechny body, byli v Ďolíčku Bohemians 1905.

Herec Trojan Bohemce nepomohl

Ani snaha populárního herce Ivana Trojana, který nastoupil na závěrečné minuty druholigového účinkování fotbalistů Bohemians 1905, nevynesla favoritovi v dnešním utkání 30. kola proti Ústí nad Labem alespoň remízu. Pražané se se soutěží rozloučili prohrou 0:1, ale i tak se ve Vršovicích slavilo. Po utkání hráči převzali z rukou místopředsedy svazu Jaroslava Vacka pohár pro vítěze druhé ligy.

Čtyřiačtyřicetiletý Trojan nastoupil v zeleno-bílém dresu s číslem 6 na posledních sedm minut, když vystřídal Jana Morávka. Věrný příznivec Bohemians 1905 přišel v zimě do Vršovic na hostování z jiného pražského klubu PSK Union Strašnice. Právě Morávek nejspíše naopak za Bohemians 1905 odehrál poslední zápas, a tak se s věrnými diváky loučil. "O jeho dalším osudu se rozhodne v červnu, a proto se raději rozloučil," řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Držitel čtyř Českých lvů neměl příliš času se ukázat, k míči se dostal jen čtyřikrát. Sedmi tisícovkám diváků předvedl nepovedenou narážečku, spoluhráčům se nabízel a nechápavě vrtěl hlavou poté, co byl sražen zezadu bez hvizdu rozhodčího. Sudí Bílek ho naštval ještě jednou, když ve chvíli, kdy Trojan napřahoval ke střele, odpískal konec utkání.

"Od rozhodčího to bylo hodně netaktní. Už jsem si to chystal na střelu, ale on písknul," uvedl Trojan po zápase. Od trenéra Hoftycha měl prý pokyny, aby se co nejvíce zapojoval do ofenzivy. "Chodil jsem si dozadu pro míče, ale trenér mě hnal dopředu. Bohužel to nebylo ono. Nemohl jsem se na zápas připravit, jak jsem chtěl, protože jsem si nedávno poranil záda. I kvůli tomu jsem odehrál o deset minut méně, než bylo původně v plánu," dodal.

Trojanova účast v zápase měla i dobročinný podtext. Za každou minutu, kterou strávil na hřišti, věnují "klokani" 5000 korun ve prospěch Klubu nemocných cystickou fibrózou. Na jeho konto tak bude putovat 35.000 korun.

Přestože se diváci nedočkali výhry, postup se svými hráči oslavovali na hrací ploše a následně i na náměstíčku. "Škoda, že jsme dnes neuspěli. Oslavy nám to ale nepokazilo, fanoušci byli i tak výborní," dodal Přibyl.

HFK remizovalo v Olomouci

Fotbalisté HFK Olomouc se s druhou ligou rozloučili dnešní remízou 1:1 ve Vítkovicích. Ostravský celek uhrál na svém stadionu nerozhodný výsledek už pošesté za sebou. Hosté přitom měli blízko k vítězství, ale v druhé minutě nastavení překonal olomouckého brankáře Šroma po Mikulenkově rohovém kopu Poznar. Sestupující Hanáci až na poslední čtvrthodinu působili fotbalovějším dojem a po gólu Korčiána ze 14. minuty dlouho vedli.

Vítkovicím se začalo herně dařit až v závěru. Hostujícího brankáře ohrozil nejprve Švehla, ale jeho hlavička se jen odrazila od tyče. Vzápětí za už překonaného gólmana zachránil na brankové čáře situaci Lošťák.

Karviná uspěla proti Hradci

Dvanáctý gól Martina Opice v sezoně zajistil fotbalistům Karviné vítěznou rozlučku s letošní sezonou druhé ligy, když osm minut před koncem vystřelil výhru 2:1 nad Hradcem Králové. Karviná si tak pojistila konečné osmé místo v tabulce, Hradec je třináctý.

Obě mužstva předváděla bezstarostný fotbal, více se útočilo než bránilo. Brankových příležitostí však v prvním poločase bylo málo. Vedení se ujeli hosté ve 31. minutě, když Fischer chytrou přihrávkou uvolnil Dvořáka a jeho střela z úhlu se od břevna odrazila za brankovou čáru. Tento gól signalizoval až lajnový rozhodčí.

Po změně stran byli odvážnější domácí a po samostatné akci Látala vyrovnali, což jim dalo ještě větší chuť do hry, v závěru si vytvořili několik brankových příležitostí. Největší z nich zužitkoval osm minut před koncem kanonýr Opic. Nováček soutěže vyhrál zaslouženě a celkově skončil na pěkném osmém místě.

Fulnek ani bod

Fotbalisté Fulneku nezískali v jarní části druhé ligy ani bod. Poslední celek tabulky dnes zakončil soutěžní ročník domácí prohrou 0:2 s Jihlavou. Hosté o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase po dvou Faldynových trefách. Jihlavský střelec se v obou případech prosadil po rohovém kopu.

V druhé půli se utkání v podstatě už jen dohrávalo. Domácí hráči sice dál bojovali o svůj jarní první bod, ale protivník je k ničemu vážnějšímu nepustil a s přehledem kontroloval vývoj zápasu. Jihlavští skončili v tabulce třetí, Fulnek po dvou sezonách druhou ligu opouští.

Sokolov přejel Most

Fotbalisté Sokolova zakončili sezonu druhé ligy jasnou výhrou 5:0 nad Mostem. Dvěma góly k tomu přispěli stoper František Kura a útočník Martin Jirouš. Ten tak svou gólovou sbírku navýšil na 18 přesných zásahů a stal se nejlepším střelcem sezony.

Hornické derby nenabídlo v prvním poločase mnoho fotbalové krásy. Velkou měrou se na tom podílel vytrvalý déšť, který hráčům znemožňoval lépe kombinovat. Jako první zahrozili hosté z Mostu, když rychlý protiútok zakončoval střelou Andrei, ale trefil pouze boční síť. Po půlhodině hry se mohli vedení ujmout domácí. Podrazký centrem našel na zadní tyči číhajícího Vaněčka, jenže ten se hlavou mezi tři tyče netrefil. O pár desítek vteřin později se již skóre měnilo. Duchnič postupoval sám na branku, napravo viděl nabíhajícího Jirouše, pro kterého nebyl problém poslat míč technicky po zemi k tyči.

Druhý poločas se odehrával výlučně v režii Sokolova. V 50. minutě měl dvě obrovské šance Vaněček, ale míč do branky nedopravil. To se povedlo až v 55. minutě Kurovi, ke kterému míč propadl po rohu Pilaře. V 68. minutě přidal třetí branku Hanzlík, který v tu chvíli byl na hřišti dvě minuty. Sokolovský záložník zužitkoval centr Šmerdy a do protipohybu Palečka rozvlnil síť.

Z dalšího útoku dal Sokolov čtvrtý gól. Centr Pilaře z levé strany doputoval k Podrazkému, jehož nepovedené střela přilétla na kopačky Jirouše a pro něj nebyl problém skórovat do prázdné branky. Gólový festival zakončili domácí v 84. minutě, kdy si na rohový kop nejvýše vyskočil Vůjtěch, trefil břevno a odražený míč dorazil do branky Kura.

Bohemians 1905 - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 29. Veverka. Rozhodčí: Bílek - Hojsík, Jiřík. Bez ŽK. Diváci: 7235.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Kotyza (65. Moravec), Morávek (87. Trojan), Adam, Róth - Strnad, Hartig (50. Slezák). Trenér: Hoftych.
Ústí n.L.: Novák - Škoda, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (90. Karlík), Martykán, Šmrha, Volek (58. Pilík) - Nádeníček, Veverka (69. Benčík). Trenér: Habanec.
Vítkovice - HFK Olomouc 1:1 (0:1)
Branky: 90.+2 Poznar - 14. Korčián. Rozhodčí: Kocián - Kordula, Tacina. ŽK: Čáp, Hrdlovič - Šrom, Dadák, Galajda. Diváci: 310.
Vítkovice: Vaško - Hrdlovič, Doležal, Švestka, Silveira (81. Poznar) - Mach, Kuchař (78. Klimek), Křiva, Mikulenka, Čáp - Lattmann (46. Švehla). Trenér: Palička.
HFK Olomouc: Šrom - Lošťák (79. Dohnal), Krejčí, Lukášek, Vajda (71. Kouřil) - Dadák, Zlatohlavý, Čižmar (55. Libič), Salatin - Galajda, Korčián. Trenér: M. Kouřil.
Čáslav - Třinec 2:1 (2:1)
Branky: 43. Dian z pen., 45.+1 Kocourek - 37. Lisický. Rozhodčí: Karel Hrubeš. ŽK: Süsser - Szmek, Zbončák. Diváci: 724.
Čáslav: Vršecký - Kunášek, Mráz, J. Vít, Špidlen - Dolejš, Dian, Süsser (82. Haniak), Kocourek (86. Bednář) - Ondrášek (90. Filip), Fikejz. Trenér: Koubek.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Zbončák - Malíř (86. Martinčík), Hanus, Ceplák, Joukl - Doubek (60. Přecechtěl), Szmek. Trenér: Cviertna.
Karviná - Hradec Králové 2:1 (0:1)
Branky: 49. Látal, 82. Opic - 31. Dvořák. Rozhodčí: Býma - Lakomý, Santarius. ŽK: Jursa - Fischer, Voltr. Diváci: 2133.
Karviná: Kučera - Jursa, Čeman, Hoffmann, Staš - Ficek (85. Reichel), Slončík, Pavlík, Milosavljev (77. Tchami) - Látal (67. Sourada), Opic. Trenér: Kalvoda.
Hradec Králové: Lindr - Přibyl, Chleboun, Kasálek, Kalousek (84. Pacák) - Poděbradský (71. Voltr), Fischer, Janoušek, Dvořák - Rezek, Pilař. Trenér: Kotal.
Fulnek - Jihlava 0:2 (0:2)
Branky: 25. a 45. Faldyna. Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Marek. ŽK: Sedlák, Janoviak (oba Fulnek). Diváci: 154.
Fulnek: Pospěch - Sokol, Krása, Sedlák, Vaculín - Huvar (90. Lang), Houška (89. Ďurica), Blažek, Solnický (85. Bitonský) - Janoviak, Schulmeister. Trenér: Chlebek.
Jihlava: Vojáček - Vyskočil, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Štohanzl (75. Cihlář), Urban (61. Drábek), Vydra, Lovětínský - Tecl, Faldyna (46. Simr). Trenér: Marko.
FK Baník Sokolov - FK Most 5:0 (1:0)
Branky: 32. a 70. Jirouš, 55. a 84. Kura, 68. Hanzlík. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber. ŽK: Šmerda - Andrei, Jedinák, Webster. Diváci : 1150.
Sokolov: Bertelman - Šmerda, Kura, Hrabáč, Čupr - Podrazký, Čada, Pilař (80. Vůjtěch), Vaněček (66. Hanzlík) - Duchnič, Jirouš (73. Salák). Trenér: Havlíček.
Most: Paleček - Sigmund, Webster, Loos (71. Běloušek), Zícha - Andrei, Boutasgount (81. Rusetski), Schut (46. Jedinák), Hofmann, Diego - Hora. Trenér: Žák.
Sparta B - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 52. Folprecht. Rozhodčí: Hrubeš - Zlámal, Kovařík. ŽK: Mareš (Sparta). Diváci: 429.
Sparta B: Pávek - Valíček, J. Rada, Sus, Droppa - Glaser, Kokoška, Folprecht, Mareš (77. Smetana) - Valenta (46. Třešňák), J. Kadlec. Trenér: Svoboda.
Dukla: F. Rada - Macháček, Novotný, Mikula, Šmíd (44. Kulvajt) - Malý, Šiml, Laczkovič, Beranek (85. Sklenář) - Kolomazník (83. Hrdina), Chigou. Trenér: Bittengel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.