Hlavní obsah

Třinec proti Dukle neudržel vedení a v závěru byl rád za remízu

TŘINEC

Fotbalisté Třince remizovali ve šlágru 19. kola druhé ligy s vedoucí Duklou Praha 1:1. Třinec nebyl daleko od čtvrté jarní výhry a posunu na druhé místo v tabulce, ale soupeř sedmnáct minut před koncem vyrovnal zásluhou Hanouska.

Foto: fkdukla.cz/Martin Salajka

Fotbalisté pražské Dukly oslavují jednu z branek - ilustrační foto.

Článek

Do přestávky se hrál převážně opatrný fotbal ve středu hřiště. Domácí si v něm počínali aktivněji, ale jedinou větší šanci jim už v páté minutě zlikvidoval brankář Rada, který po Sieglově rohu vyrazil nebezpečnou hlavičku Reháka.

Třinec znovu přitlačil i v úvodu druhé půle a Hanus tečovanou střelou ze dvaceti metrů přeloboval gólmana.

Teprve pak odkryla svůj potenciál i Dukla. Vyrovnání měl na hlavě Svatonský, ale po jeho ráně se vyznamenal Lipčák. Prohru lídra soutěže odvrátil nehlídaný Hanousek, který v 73. minutě pohodlně u vzdálenější tyče umístil do sítě Haškův centr.

Třinec byl nakonec rád i za remízu. Poslední čtvrthodinu musel po vyloučení Oboyi, který rukou udeřil do tváře Svatonského, dohrávat o deseti a v oslabení trnul o výsledek. Dukla šla aktivně za vítězstvím, ale to jí při další šanci Hanouska sebral výborným zákrokem gólman Lipčák.

"Nezvládli jsme začátek, domácí jsme podcenili. Až v závěru první půle nastalo zlepšení, v závěru jsme už byli lepší, ale je škoda, že jsme nezúročili přesilovku, tlak a šance," řekl trenér Pražanů Luboš Kozel.

Sokolov po výhře nad Spartou B na jaře poprvé bodoval

Fotbalisté Sokolova se na čtvrtý pokus dočkali v jarní polovině druhé ligy prvních bodů. Na hřišti rezerního týmu pražské Sparty zvítězili 1:0 a po třech porážkách za sebou letos poprvé vyhráli.

První šance si na hřišti v Horních Počernicích vypracovala Sparta, útočník Putz ale ve dvou velkých příležitostech brankáře Dvořáka nepřekonal. Sokolov se dostal do vedení po přestávce, když po nedorozumění domácí obrany z ojedinělé šance skóroval Darida. Sparta se poté dlouhé minuty nezmohla na kloudnou odpověď. Tři minuty před koncem mohl vyrovnat střídající Kraják, tváří v tvář Dvořákovi však selhal

Sokolov si po sérii tří porážek připsal první body a vylepšil si skóre z jarních zápasů na 2:10. Béčko Sparty je na tom ve druhé polovině soutěže ještě hůř, když zatím získalo jen dva body.

Fotbalisté Znojma i v devíti dali gól Mostu a vyhráli

Fotbalisté Znojma bojující o záchranu zvítězili v Mostě 1:0, přestože od 29. minuty hráli bez dvou vyloučených hráčů. Nováček soutěže i v devíti dokázal dát soupeři gól a přinejmenším dočasně opustil předposlední příčku.

Hosté velmi brzy doplatili na vlastní nedisciplinovanost. Po sedmnácti minutách nejprve předčasně dohrál kapitán Jonov, který musel hasit chybu obrany a fauloval unikajícího Rosenda. Za dalších dvanáct minut dostal po tvrdém zákroku uprostřed hřiště červenou kartu i Sukup.

Mostečtí měli proti devíti velkou převahu, ale šance lehkovážně zahazovali. Danoski minul poloprázdnou branku a Knakal zblízka zamířil nad břevno. A houževnatý soupeř střeleckou nemohoucnost domácích po hodině hry potrestal, když bleskový brejk zakončil gólem Krajičič.

Domácí znervózněli a jejich zmar podtrhl sedm minut před koncem Jedinák, který se nechal vyloučit. Po 19. kole má Most na kontě už jen o čtyři body víc než jeho soupeř.

Třinec - Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 50. Hanus - 73. Hanousek. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pilný. ŽK: Oboya - Hanousek, Šmíd, Vorel. ČK: 73. Oboya. Diváci: 1531.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Hupka, Joukl - Malíř, Rehák, Hanus (86. Onochukwu), Siegl, Oboya - Mrázek (76. Minarčík). Trenér: Luhový.
Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal - Berger (53. Pázler), Gedeon, Malý, Hanousek, Svatonský (88. Nečas) - Chigou (68. Jirouš). Trenér: Kozel.
Sparta Praha B - Sokolov 0:1 (0:0)
Branka: 52. Darida. Rozhodčí: Příhoda - Teuber, Vnuk. ŽK: Podrazký (Sokolov). Diváci: 410.
Sparta B: Zítka - Jánoš, Doležal (81. Kraják), Polom, Krob - Kadeřábek, Pavelka (75. Rada), Kladrubský, Glaser - Lačný (55. Skalák), Putz. Trenér: Svoboda.
Sokolov: Dvořák - Dřížďal, Javorský, Hanzlík, Šindelář - Čada, Darida (89. Šmerda), Blažek, Vaněček (63. Dittrich) - Podrazký (90. Bastl), Duchnič. Trenér: Látal.
Most - Znojmo 0:1 (0:0)
Branka: 60. Krajičič. Rozhodčí: Kocourek - Zlámal, Moláček. ŽK: Hofmann, Lafrance, Jedinák, Běloušek - Krhut, Mička, Kazár, Hříbek. ČK: 83. Jedinák - 17. Jonov, 29. Sukup. Diváci: 416.
Most: Paleček - Jendruščák, Lafrance, Běloušek, Knakal - Danoski, Hofmann, Schut (39. Jedinák), Rosendo (69. Černý) - Bednář, Frnoch. Trenér: Barborík.
Znojmo: Šustr - Sukup, Jonov, Mička, Kazár - Krhut (77. Hříbek), Lacko, Nepožitek (90. Lukáš), Hnaníček, Krajičič (72. Coufal) - Trnovec. Trenér: Smrček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.