Hlavní obsah

Ocenění za duben získala hradecká dvojice Vašulín a Frťala

Praha

Fotbalisté Hradce Králové vládnou Fortuna Národní lize. Na druhou Líšeň si drží osmibodový náskok. Trenér Zdenko Frťala tak se svými svěřenci směřuje za postupem. V sedmi dubnových zápasech Votroci ani jednou neprohráli a připsali si všech 21 bodů. Hradec zkrátka neměl konkurenci. Šesti góly se na sérii podílel útočník Daniel Vašulín. Posila z konkurenční Chrudimi se ve čtvrtém kalendářním měsíci prezentovala mimo jiné hattrickem do sítě posledního Vyšehradu.

Foto: fchk.cz

Zdenko Frťala, trenér Hradce Králové

Článek

Ofenzívní síla Hradce Králové rozhodně není malá. Stačí se jen podívat na statistiky všech tří útočníků. Erik Prekop a Pavel Dvořák - dvacet zápasů, po sedmi gólech. Daniel Vašulín - čtrnáct startů, osm přesných zásahů. Právě posledně jmenovaný se v dubnu pořádně činil. Do sítě Viktorie Žižkov skóroval dvakrát, na hřišti posledního Vyšehradu nasázel hattrick, další trefou otočil regionální derby s Chrudimí.

Právě za Chrudim ještě v minulé sezoně kopal. Pak se ale přesunul k východočeskému rivalovi, s nímž si nyní razí cestu mezi českou elitu. V tabulce střelců patří dvaadvacetiletému Vašulínovi dělená třetí příčka. Stejně jako on se osmkrát prosadil prostějovský záložník Kopřiva, potřeboval však o šest střetnutí více. Mezi útočníky je hradecký snajpr druhý nejproduktivnější, častěji překonává protivníkovy brankáře pouze Ladislav Mužík, jeho bývalý spoluhráč z Chrudimi. Duben ale lépe vyšel Vašulínovi, Mužík vstřelil o dva góly méně.

V pikantním souboji na chrudimském pažitu Vašulín dorovnal své gólové maximum z předešlého ročníku. Tehdy se rovněž radoval z osmi tref, leč ne během čtrnácti, nýbrž třiadvaceti utkání. Letos si útočník Votroků může pomyslnou střeleckou laťku ještě zvednout.

Žižkov, Vyšehrad, Táborsko, Třinec, Chrudim, Ústí nad Labem a Blansko. Všechny uvedené týmy Hradec Králové během dubna porazil. Vstřelil slušných sedmnáct branek, sám jich obdržel pouze pět. Parádní forma tak vyústila v logickou volbu. Trenérem měsíce se stává Zdenko Frťala.

Padesátiletý rodák z Nitry má k dispozici nejednoho zkušeného hráče. Brankáře Reichla, záložníky Radu a Vlkanovu, útočníka Dvořáka. Může se spolehnout i na perspektivní mladíky, jakými jsou například forvardi Prekop s Vašulínem. Votroci prohráli naposledy na začátku března, kdy venku nestačili na svého aktuálně nejbližšího pronásledovatele Líšeň. Poté je sice postihla, ovšem nevykolejila nákaza koronavirem. Po ní, jako by si pod „lízátky" řekli: „Ani jednou neprohrajeme!" Vítězná série Hradce momentálně čítá osm utkání.

Reklama

Související témata: