Hlavní obsah

Brno - Vlašim 0:0Zbrojovka Brno na jaře poprvé ztratila

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno v jarní části sezony druhé ligy poprvé přišli o body. Tým Petra Čuhela i přes převahu nedokázal skórovat a na domácím hřišti remizoval s Vlašimí 0:0. V tabulce zůstává Brno na šestém místě, Vlašim je dál dvanáctá.

Foto: František Vrážel

Petr Švancara

Článek

Domácí, kteří měli dohromady s podzimem na kontě už sedm vítězství v řadě, měli od začátku převahu a dostávali se do šancí. Doležal a následně Švancara ale na brankáře Hanuše, hostujícího ve středočeském týmu ze Slavie, nevyzráli.

O záchranu bojující Vlašim nepřijela do Brna pouze bránit a nehrála pasivně. Většinou se spoléhala na brejky a také na svého nejlepšího hráče Kosaka, který několikrát nebezpečně ohrozil Doležalovu branku. Zbrojovka chtěla rozhodnout, jenže selhávala v koncovce. Jasnou šanci zahodil i Švancara, který sám před Hanušem místo střely volil přihrávku.

V hektickém závěru Brno otevřelo obranu a nakonec mohlo být rádo, že neinkasovalo. Při troše štěstí mohl rozhodnout Kosak, ale vychytal ho Doležal.

Karviná ve slezském derby porazila Opavu

Fotbalisté Karviné zdolali ve slezském derby na domácím hřišti Opavu 2:0. Ve druhé lize zvítězili potřetí v řadě a před Sokolovem uhájili čtvrté místo v tabulce. Na první Ústí nad Labem schází Karviné šest bodů.

Utkání se hrálo za mírného sněžení a velkého chladu. To však domácí nepřibrzdilo v jejich kombinační hře, ze které brzy vyústily obě branky. První gól po předchozích čtyřech čistých kontech inkasoval brankář Opavy Květoň z kopačky Bartošáka, ve 26. minutě stanovil konečné skóre Jursa po Bartošákově přihrávce.

Hosté měli největší příležitost ve 32. minutě, kdy Partyš trefil břevno. O sedm minut později Zapletal zbrkle přestřelil. Ve druhém poločase měli navrch opět domácí. Mišinský měl dvě brankové příležitosti, z nichž jedna skončila také na břevnu.

Čáslav nedala dvě penalty a remizovala s Třincem

Fotbalisté Čáslavi zahodili ve druhé lize hned dva pokutové kopy. S Třincem doma remizovali 0:0 a v přímém souboji o udržení ztratili dva body. Stejně jako dnešní soupeř mají v tabulce tříbodový náskok na předposlední Most, který v sobotu zvítězil nad Zlínem.

V Čáslavi se dlouho zejména bojovalo a výrazné šance se nerodily. O vzruch se postaral gólman Bruk, jehož nohu přeskočila malá domů od Lisického, ovšem míč proskákal vedle branky do zámezí. Ve 32. minutě po rohovém kopu a přihrávce Karala zahrál rukou Lisický, jenže domácí Špidlen z penalty mířil vedle.

Po změně stran hosté dokázali vyrovnat hru a oba brankáři dlouho mrzli. Teprve v 70. minutě Prášil vysunul Kunáška, jehož střela z úhlu poprvé donutila třineckého gólmana Bruka jít na zem. Dvě minuty před koncem fauloval Matoušek a Čáslav podruhé dostala příležitost rozhodnout z penalty. Prášilovu střelu ale Bruk vytáhl.

Hosté dohrávali bez vyloučeného Joukla, i tak už bezbrankovou remízu udrželi.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Matějek - Páral, Dobrovolný. ŽK: P. Buchta, Mezlík - Petrů, Vojta, Matějka. Diváci: 1703.
Brno: Doležal I. - Pašek, Pernica, Šoljič, P. Buchta - Simerský (66. Chigou), Mezlík, Michna (61. Hromek), Lutonský (82. R. Buchta) - Švancara, Doležal II. Trenér: Čuhel.
Vlašim: Hanuš - Petrů, Vebr, Macháček, Starý - Zákostelský, Pokorný (90. Demeter), Vojta (83. Červenka), Kosak - Vaněček, Matějka (86. Janda). Trenér: Urban.
Karviná - Opava 2:0 (2:0)
Branky: 20. Bartošák, 26. Jursa. Rozhodčí: Zelinka - Slavík, Vysloužil. ŽK: Hrtánek, Mišinský - Hrabina, Uvíra, Zapletal. Diváci: 1382.
Karviná: Paleček - Hrtánek, Mráz, Bolf, Knötig - Motyčka - Jursa, Bartozel (65. Ciku), Vladavič (17. Mišinský), Bartošák - Vrána. Trenér: Kalivoda.
Opava: Květoň - Coufal, Uvíra, Mikula, Hrabina (84. Neubert) - Partyš, Křeček (79. Wirth), Zapletal, Schaffartzik (46. Ficek) - Radzinevičius, Halaška. Trenér: Mazura.
Čáslav - Třinec 0:0
Rozhodčí: Váňa - Makovička, Zeman. ŽK: Mitrou, Špidlen - Hanus, Joukl, Maroši, Bruk, Lisický. ČK: 88. Joukl (Třinec). Diváci: 315.
Čáslav: Ducheček - Špidlen, Němeček, Karal, Kunášek - Šturma, Čertík (74. K. Hejný), Rakovan, Prášil, Mitrou - Duchnič. Trenér: Sazima.
Třinec: Bruk - Lisický, Kuděla, Rehák, Joukl - Súkenník, Matoušek, Maroši (90. Ceplák), Eismann - Hanus, Surynek (80. Gavlák). Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: