Hlavní obsah

Znojmo - Varnsdorf 2:0Fotbalisté Znojma porazili poslední Varnsdorf a vedou druhou ligu

Praha

Fotbalisté Znojma porazili v předehrávce 10. kola druhé ligy poslední Varnsdorf 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na první místo s jednobodovým náskokem před Karvinou a Sokolovem. Ve druhém pátečním duelu vyhrála Olomouc B v Českých Budějovicích 3:1.

Článek

O vítězství Znojma rozhodl dvěma góly Šamánek, který se poprvé prosadil chvíli před přestávkou a druhý zásah přidal šest minut po pauze. Moravský celek se minimálně na pár hodin posunul do čela soutěže. Naopak Varnsdorf, jenž v minulé sezoně jen kvůli nevyhovujícímu stadionu nepostoupil do nejvyšší soutěže, ani na devátý pokus v sezóně nezvítězil.

Také pod výhru olomoucké rezervy se podepsal dvougólový střelec. Malec nejprve otevřel skóre z penalty v 6. minutě a v závěru pečetil na konečných 3:1. Druhou branku hostů vstřelil po hodině hry Hladík, za domácí, kteří prohráli čtvrté z posledních pěti utkání, snížil na 1:2 Šimák.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Olomouc B 1:3 (0:1)
Branky: 63. Šimák - 6. a 83. z pen. Malec, 56. Hladík. Rozhodčí: Adámková - Hájek, Vysloužil. ŽK: Dvořák, Buchvaldek, Šimák, Řezáč - Jemelka, Habusta. Diváci: 721.
Č. Budějovice: Křížek - Dvořák, Hájovský, Karafiát, Hric (66. Benát) - Buchvaldek (46. Linhart), Hála, Řezáč, Šimák, Funda (46. Pešek) - Jurdík. Trenér: Cipro.
Olomouc B: Spurný - Texl, Šindelář, Štěrba, Jemelka - Štěpán (70. Schmidt), Habusta, Kalvach (90. Svozil), Falta (81. Richter), Hladík - Malec. Trenér: Chromý.
Znojmo - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 44. a 51. Šamánek. Rozhodčí: Dresler - Caletka, Boček. ŽK: Daníček, Ondráček (oba Varnsdorf). Diváci: 1008.
Znojmo: Veselý - Mezlík, Cihlář, Odehnal, Helísek - Šumbera, Nepožitek, Okleštěk (90. Nehyba), Stáňa (80. Lapeš) - Žondra, Šamánek (86. Alaca). Trenér: Uličný.
Varnsdorf: Porcal - Filip, Zbrožek, Tvaroha, Geissler - Durdevič, Daníček, Pajer (78. Kvída), Kodr - Juroška (72. Ondráček), Jurča (65. Ch. Chukwuma). Trenér: Skuhravý.

Reklama