Hlavní obsah

Hráči nejsou fenomenální, ale základem ve druhé lize je bojovnost, uvažuje ústecký trenér Němec

Ústí nad Labem

Do okruhu celků, které patří mezi adepty na nejpřednější příčky v tabulce Fotbalové národní ligy, se díky vydařenému podzimu zařadil i FK Ústí nad Labem. Z pátého místa ztrácí na druhou, a tudíž i postupovou pozici do první ligy, jen dva body. Trenér Petr Němec si cení úspěšnosti mužstva, což potvrdil i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Petr Němec, trenér fotbalistů Ústí nad Labem.

Článek

Jaké je vaše ohlédnutí za právě skončenou podzimní částí Fotbalové národní ligy?

Kdyby mi někdo před sezónou odhadoval, že na podzim získáme sedmadvacet bodů, tak se mu asi vysměju. Ale ukázalo se, že když si kluci dají říci a plní to, co mají dělat, dá se uspět. Netvrdím, že jsou fenomenální, ovšem hrají solidní fotbal postavený na bojovnosti, a to ve druhé lize stačí.

Kromě hráčů v poli se uplatnili i oba brankáři.

Je dobré mít dva vyrovnané gólmany. Zpočátku chytal Zacharda, který byl důležitým článkem mužstva. Ke konci podzimu se prosadil i Tvrdoň, který se nebojí jít do centrů a zaslouží pochvalu. Počkal si na šanci v brance, a pak ji využil.

Ústí nad Labem prohrálo ve FNL na podzim pouze dvakrát. Čemu spoustu zápasů bez porážky přisuzujete?

Dosáhli jsme dobré bilance. Tým pracuje jako celek, nemůžeme vyzdvihovat jednotlivce.

A oživením byl i start vašeho mužstva v Českém poháru, tedy MOL Cupu.

Hezký zápas jsme sehráli s pražskou Slavií, kterou jsme vyřadili. Pak jsme ovšem nezvládli domácí utkání s pražskou Duklou. V odvetě na Julisce jsme začali dobře, ale dostali jsme dva góly po standardních situacích a s nepříznivým průběhem proti prvoligovému soupeři se už dalo těžko něco dělat.

Máte už představu o zimní přípravě?

Je krátce po podzimní sezóně, takže na upřesněné plány je ještě čas. Ale počítáme s tím, že bychom se měli střetnout například s pražskou Spartou, pražskou Slavií a Teplicemi. Dějiště zápasů se zřejmě určí podle počasí a povětrnostních podmínek. Každopádně by zápasy s dotyčnými soupeři měly být dobrou přípravou a prověrkou. Jarní část druhé ligy začínáme na hřišti lídra ve Znojmě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.