Hlavní obsah

Blamáž Slovanu Bratislava v poháru. Klub byl vyloučen za neoprávněný start hráče

Bratislava

Slovenský fotbalový klub Slovan Bratislava musel neslavně opustit domácí pohárovou soutěž Slovnaft Cup. Za neoprávněný start chorvatského hráče Marina Ljubičiče došlo ke kontumaci výsledku Slovanu s mužstvem Horné Orešany ve druhém kole a obhájce trofeje v soutěži potupně končí.

Foto: Sport.cz

Za neoprávněný start chorvatského hráče Marina Ljubičiče (vlevo) došlo ke kontumaci výsledku

Článek

Ljubičič totiž ve stejném kole poháru odehrál utkání ještě v dresu Dunajské Stredy proti Púchovu. Pak přestoupil do Slovanu a ve středu už hrál v novém dresu. Slovan na hřišti mužstva z páté ligy zvítězil 2:0 a těšil se z postupu. Jak se ukázalo, radost byla předčasná.

Ve čtvrtek mimořádně zasedla sportovně-technická komise Slovenského fotbalového svazu a výsledek změnila na 3:0 ve prospěch Horných Orešan. Ljubičič totiž nastoupil 8. srpna ve druhém kole poháru za Dunajskou Stredu a 29. srpna ve stejném kole za Slovan. Podle pravidel mohl za nový klub nastoupit až ve třetím kole Slovnaft Cupu.

Disciplinární komise rovněž podala podnět na Ljubičiče, kterému hrozí pozastavení činnosti na dva až šest utkání a pokuta.

Slovan si pohárové utkání přeložil na pozdější termín z důvodu povinností v předkolech Evropské ligy. „ŠK Slovan Bratislava je připraven nést důsledky za toto fatální selhání. Takováto chyba se na této úrovni prostě nesmí stát," uvedlo vedení Slovanu v tiskové zprávě.

Reklama