Hlavní obsah

Berger pomohl Aston Ville k drtivé výhře na hřišti Derby

PRAHA

Jednoznačnou záležitostí byl v sobotním 34. kole anglické Premier League zápas na půdě Derby County. Fotbalisté Aston Villy si na hřišti beznadějně posledního celku s chutí zastříleli a nadělili svému hostiteli šestibrankový debakl. Na hřiště se v dresu hostů dostal v 79. minutě Patrik Berger, který Harewoodovi přihrával na poslední šestý gól do sítě domácích. V Readingu nastoupil od začátku Marek Matějovský, jeho tým ovšem nestačil na Fulham a prohrál 0:2. Milan Baroš nebyl v týmu domácích ani na lavičce.

Článek

Na stadiónu White Hart Lane se v brance domácího Tottenhamu od začátku utkání objevil exslávista Radek Černý. Ve 26. minutě se domácí Kohouti dostali do pokutového území Middlesbrough, Berbatov našel krásným dloubákem Lennona, který při pokusu o zakončení trefil hostujícího obránce Groundse, jenž vlastní brankou otevřel skóre utkání. O konečném výsledku rozhodl gól hostujícího Downinga, který v 68. minutě střelou ze středu pokutového území vyrovnal na 1:1

Na hřišti beznadějně posledního Derby se představili fotbalisté Aston Villy, kteří si v tabulce po 33. kole drželi poslední příčku zaručující evropské poháry. Pojištění sedmého postupového místa započal ve 25. minutě Ashley Young, když proměnil standardní situaci nařízenou po faulu na Johna Carewa. Ten byl tím, kdo o minutu později zatížil domácí konto druhou brankou. Třetí gól hostů stihl dát do konce prvního poločasu Petrov.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil, hosté útočili a stříleli góly. Postupně se trefili Barry, Agbonlahor a Harewood. Kouč Aston Villy Martin O´Neill poslal v 79. minutě na hřiště Patrika Bergera, který právě Harewoodovi přihrával na gól stanovující konečný výsledek 6:0 pro hosty.

Marek Matějovský musel v základní sestavě strpět prohru 0:2 na vlastním hřišti s Fulhamem. Hosty poslal do vedení ve 23. minutě McBride, konečnou podobu výsledku stanovil až v nastaveném čase Nevland. Reading se tak po sobotní prohře krčí na 16. místě tabulky a má náskok jen tři body od sestupového příčky. Portsmouth remizoval na domácí půdě s Newcastlem bez branek. Milan Baroš nebyl v týmu domácích ani na lavičce.

Výsledky anglické fotbalové ligy - 34. kolo:
Birmingham - Everton 1:1
Branky: 82. Zarate - 77. Lescott
Bolton - West Ham United 1:0
Branka: 46. Davies
Derby - Aston Villa 0:6
Branky: 24. Young, 26. Carew, 36. Petrov, 58. Barry, 76. Agbonlahor, 85. Harewood
Reading - Fulham 0:2
Branky: 24. McBride, 90. Nevland
Sunderland - Manchester City 1:2
Branky: 82. Whitehead - 79. Elano z pen., 87. Vassell
Tottenham - Middlesbrough 1:1
Branky: 27. vlastní Grounds - 69. Downing
Portsmouth - Newcastle 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.