Hlavní obsah

V Arsenalu je to frustrující. Chci už konečně trofeje a v City je získám, věří Clichy

PRAHA

V Arsenalu odmítl nový lukrativní kontrakt a raději dal přednost konkurenčnímu Manchesteru City, protože už měl dost zklamání z marných útoků na mistrovský titul a ostatní trofeje. Francouz Gael Clichy pevně věří, že se jich dočká v novém angažmá.

Foto: Albert Gea, Reuters

Gael Clichy už v dresu Arsenalu nenastupuje. S Manchesterem City touží po titulech.

Článek

Pětadvacetiletý obránce podle svých slov už po týdnu předsezónní tour s novým týmem v Kanadě a USA cítí, že udělal dobré rozhodnutí.

“Po osmi letech strávených v Arsenalu by bylo jednoduché podepsat nový kontrakt a zůstat, protože je to fantastický klub, který bude vždy útočit na trofeje. Pro mě už to ale dospělo do stádia, kdy už mi nestačí na ně útočit a pak být zklamaný pár týdnů před koncem sezóny. Chci hrát za klub, který bude poháry a tituly vyhrávat,” cituje fotbalistu britský list Daily Mail.

Clichy, který podepsal v City čtyřletý kontrakt, však zdůraznil, že nechce nijak kritizovat Arsenal ani kouče a krajana Arsena Wengera. Ale neschopnost bývalého týmu dotáhnout sezónu k vítězství v některé ze soutěží ho přiměla ke změně dresu.

City je klub připravený na tituly

“Přišel jsem do City, protože jsem cítil, že klub je připravený vyhrávat tituly. Podívejte se na minulou sezónu. S Arsenalem jsme útočili na trofeje ve všech čtyřech soutěžích, ale nakonec jsme skončili čtvrtí a bez poháru. Manchester City skončil třetí a vyhrál FA Cup,” porovnal oba týmy Francouz.

Sám ale přiznává, že dříve moc nevěřil v úspěch City a majitelům z Abú Zabí také ne. “Když Šejk Mansour převzal klub, panovalo kolem něj hodně skepse. Já jsem také patřil ke skeptikům. Kritici říkali, že jde jen o peníze. Mně ale minulá sezóna ukázala, že jde o špičkový klub,” pokračoval Clichy.

“Z vlastní zkušenosti vím, že když dojde na klíčovou fázi sezóny, nepotřebujete jen skvělý tým, ale i široký kádr. V Arsenalu to bylo frustrující. Hráli jsme často skvělý fotbal, pak  se ale nejlepší hráči zranili a tým se s tím nevyrovnal. Když jsme ztratili Fabregase či Van Persieho, mužstvo opravdu trpělo,” dodal francouzský obránce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.