Hlavní obsah

První hokejová liga startuje ve středu

PRAHA

Ve středu startuje nový ročník první hokejové ligy, který se hraje po rozšíření na šestnáct týmů novým systémem. Kluby jsou rozděleny do skupin Západ (Mladá Boleslav, Hradec Králové, Havlíčkův Brod, Kadaň, Vrchlabí, Beroun, Chomutov, Most) a Východ (Prostějov, Kometa Brno, Olomouc, Jihlava, Sareza Ostrava, Šumperk, Třebíč, Havířov) a čeká je celkem 44 kol dlouhodobé soutěže.

Článek

V první části hrají týmy dvoukolově každý s každým ve skupinách (14 kol), v druhé dvoukolově mezi skupinami Západ a Východ (16 kol) a ve třetí znovu dvoukolově každý s každým ve skupinách (14 kol). Z každé skupiny postoupí první dva týmy přímo do čtvrtfinále play-off a celky na 3.-6. pozici budou hrát o postup v prvním kole vyřazovací části.

První kolo play-off se hraje na tři vítězná utkání, čtvrtfinále, semifinále i finále na čtyři vítězné duely. Do úvodního kola play-off budou nasazeny týmy křížem ve skupinách (Z3 - V6, Z4 - V5, V4 - Z5, V3 - Z6), do čtvrtfinále pak podle umístění v základní části, přičemž číslo 1 bude první tým skupiny Západ nebo Východ podle většího počtu bodů či v případě rovnosti s lepší bilancí ve vzájemných zápasech. Číslo 2 bude první tým skupiny Západ nebo Východ s menším bodů či horší bilancí vzájemných zápasů a tak dále.

Vítěz první ligy si vybojuje právo účasti v baráži o extraligu s nejhorším týmem nejvyšší soutěže.

Celky na sedmých a osmých místech po základní části budou hrát ve skupině o udržení. Utkají se čtyřkolově každý s každým a body ze základní části se jim započítávají. Poslední dva týmy sestoupí přímo do druhé ligy.

Reklama