Hlavní obsah

Útočník Dlouhý přestupuje zpět do Komety Brno

BRNO/PRAHA

Příjemnou zprávu připravilo vedení prvoligové Komety Brno před blížícím se play-off pro své fanoušky. Do kádru jednoho z aspirantů na postup do extraligy přestoupil po necelé sezóně strávené ve druholigovém švýcarském Neuchatelu útočník Radek Dlouhý. Slávistický odchovanec podepsal s moravským klubem smlouvu na dva roky s možností opce.

Článek

Sedmaadvacetiletý forvard již v Brně hrál v loňské sezóně, kdy nasbíral 22 kanadských bodů za dvanáct gólů a 10 asistencí. V play-off si do svých statistik připsal osm bodů za 7 branek a jednu přihrávku a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu. Slávistický odchovanec nastoupil také ke 333 duelům v nejvyšší soutěži a zaznamenal 59 bodů (35+24).

"Ve Švýcarsku jsme se nedostali do play-off a nechtěl jsem končit sezónu už v lednu. Brněnská nabídka mě potěšila, chtěl bych pomoci Kometě v návratu do extraligy," uvedl ČTK Dlouhý.

Brněnští fanoušci vzpomínají především na loňský gól Dlouhého na ledě Hradce Králové, kterým zařídil poprvé v novodobé historii Komety postup do semifinále vyřazozovacích bojů. Tam však Brnňané neuspěli proti pozdějšímu vítězi baráže z Mladé Boleslavi.

Kromě přestupu Dlouhého prodloužilo vedení Komety o rok smlouvy s forvardy Michalem Černým a Tomášem Klimtem. U obou hráčů je rovněž možné využít právo opce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.