Hlavní obsah

Havířovský hokejový klub zažehnal konkurz, ale hráčům stále dluží

HAVÍŘOV

Hokejový Havířov je stále ve finančních problémech, přestože v minulém týdnu zažehnal hrozbu insolvenčního řízení. Klub přiznal, že zaměstnancům dluží na platech 2,5 miliónu korun, ale podle prezidenta Jana Strmeně by to nemělo ohrozit existenci prvoligového celku. Rozpočet na příští sezónu je prý ze 70 procent naplněn.

Článek

Do prekérní situace se Havířovská hokejová společnost, provozující prvoligový tým seniorů, dostala tím, že jeden z významných reklamních partnerů údajně neplní své závazky. Nasmlouvané miliony nyní hokejistům scházejí.

"Momentálně dlužíme hráčům platy za duben, květen a červen, což činí asi jeden a půl milionu korun. Trenéři mají pohledávky ve výši 255 tisíc a realizační tým okolo 150 tisíc korun. Další dluh máme na prémiích, a to ve výši jednoho milionu," uvedl na dnešní tiskové konferenci jednatel klubu Petr Folta.

Vedení klubu i hráči však očekávají, že se situaci v dalších týdnech podaří stabilizovat. "Zatím nemůže být řeč o nějakém stávkování nebo podobných krocích. S klubem jsme dohodnuti na splátkovém kalendáři a věříme, že do začátku sezony bude vše v pořádku," řekl obránce Tomáš Klimeš.

Jedna nevyplacená mzda byla před dvěma týdny i důvodem návrhu na insolvenční řízení, který podal bývalý havířovský útočník Petr Vala. Klub mu však dluh obratem vyrovnal a hráč svůj návrh stáhl. "S ohledem na celkovou situaci jsme přesvědčeni, že návrh na konkurz byl zbytečný. Poškodil tím naše jméno a vystavil nás zbytečným problémům," podotkl Folta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.