Hlavní obsah

Ústecký trenér Rosol: Základní část nás neprověřila

Hokejisté Slovanu Ústí nad Labem dominovali v dosavadním průběhu první ligy. Suverénně si zajistili prvenství po 46. kolech soutěže a do play-off vstoupí z nejvýhodnější pozice. Trenér Petr Rosol ale míní, že základní část jeho tým příliš neprověřila.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský trenér Petr Rosol

Článek

V závěrečném kole dlouhodobé části první ligy jste vyhráli v Chomutově 4:3 po samostatných nájezdech...

Vzhledem k velkému bodovému rozdílu mezi oběma celky nemohl výsledek ovlivnit pořadí v tabulce. Jsem hlavně rád, že se zápas prvního s druhým obešel bez potyček a zranění. Věděli jsme, že Chomutov nepostaví úplně nejsilnější sestavu. Bylo těžké hráče motivovat, ale kluci to zvládli, i když nám chyběli Pojkar, Zeman, Hovorka, Mikulík.

Co říkáte na suverénní postavení vašeho týmu v soutěži?

Nakonec jsme ovládli čelo tabulky s náskokem sedmnácti bodů před Chomutovem. Osobně jsem s celkovým ziskem 117 bodů spokojen, ale samo to nepřišlo. Museli jsme pro to něco udělat.

Našel byste i přes úspěchy ve hře mužstva rezervy?

Malinko nám zvlhnul střelný prach. Požádáme generálního manažera, aby nám koupil nějakou sušičku (úsměv). Do pokračování soutěže máme čtrnáct dní na přípravu.

Připravily vás zápasy základní části na play-off?

Moc ne. S výjimkou utkání s Hradcem Králové a Chomutovem nás ostatní soupeři nedostali pod tlak. To je minus, ale takhle se to vyvinulo.

Jak se budete chystat na hlavní fázi sezóny?

První týden budeme trénovat dvoufázově. A do druhého týdne chceme vložit přípravný zápas s extraligovým týmem.

Jaké jsou ambice Slovanu?

Jen ty nejvyšší.

Reklama