Hlavní obsah

Ústečtí hokejisté chtějí do finále co nejrychleji

ÚSTÍ NAD LABEM

Co nejdříve ukončit semifinálovou sérii ve svůj prospěch chtějí prvoligoví hokejisté Ústí nad Labem, které čeká v pátek třetí duel proti Havlíčkovu Brodu. Na Vysočině se musí připravit na těžkou bitvu, přesto věří ve svoje schopnosti a konečný úspěch.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólová radost hokejistů Ústí nad Labem.

Článek

Slovinský útočník Rok Pajič je zatím klíčovým střelcem ústeckého Slovanu v semifinále, v němž dal dva góly. „Jsem za to rád, ale branky beru jako výsledek práce celé pětky, která je zrovna na ledě. Je to i hodně o štěstí. Měl jsem mnohem víc šancí, takže ty dva góly nejsou žádným důvodem ke spokojenosti. Po čtvrtečním tréninku se už plně zaměřujeme na vystoupení v Havlíčkově Brodě. Vedeme v sérii 2:0, což je dobrý základ. Oba soupeři hrají na sto procent. Z toho možná vyplývají i fauly, ale nikdo nechce zbytečně oslabit svůj tým,“ přemítal forvard.

Co by mělo na Brod platit? „Asi ještě více klidu v zakončení i při kombinacích. A pokud je naším prvotním cílem finále, musíme si poradit s nejbližším protivníkem,“ tvrdil Pajič.

Slovenský útočník Martin Šagát by měl rovněž patřit k oporám ústeckého celku. „Upínáme se k pátečnímu zápasu a bylo by pěkné se poté odrazit přímo k postupu do finále. Na Vysočině se ale hraje dost těžko, je tam bouřlivé publikum. Jsme ale natolik zkušení, abychom si i s případnou vypjatou atmosférou poradili,“ vykládal forvard.

V ústecké sestavě se už plně zabydlel útočník Jaroslav Roubík, který přišel do kádru nedlouho před play-off. „Havlíčkův Brod pořád cítí naději, že by mohl sérii s námi zdramatizovat. Takže ho nesmíme podcenit, což se určitě nestane. Je potřeba chodit do prostoru před brankou a dát aspoň o gól více, než soupeř,“ nabídl svůj recept.

Další útočník Jan Alinč zdůraznil, že každá série play-off je obtížná. „My jsme jen doma splnili povinnost díky dvěma vítězstvím, ale rozhodnuto ještě není. Ideální by bylo dvakrát zvítězit i na Vysočině, aby se semifinále nemuselo znovu vracet do Ústí. Chce to však trpělivost,“ zamyslel se Alinč.

Reklama