Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 1:2 PPStav série 2:3Kladno zdolalo Jihlavu potřetí v řadě, Chomutov odmítl postup

Praha

Hokejisté Kladna dokázali vyhrát v pátém čtvrtfinále první ligy na ledě Jihlavy 2:1 v prodloužení a otočili stav série z 0:2 na 3:2. O krok blíže k postupu do semifinále jsou i České Budějovice, které doma porazily Benátky vysoko 7:0. Chomutov nevyužil domácí prostředí a podlehl Ústí nad Labem v prodloužení 2:3, pokračování série zařídil hattrickem Jaroslav Roubík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost ústeckých hráčů po vyrovnávacím gólu v Chomutově. Zcela vpravo je střelec branky Jaroslav Roubík.

Článek

Kladno se po dvou těsných domácích vítězstvích vrátilo do Jihlavy jako odhodlaný tým a nezlomila ho ani úvodní přesilovková trefa Diviše. Rytíři byli od druhé třetiny lepší a domácí Duklu držel svými zákroky hlavně brankář Rittich. Na začátku třetí části ale jihlavský strážce branky inkasoval, když domácí obrana neuhlídala Dragounův výjezd od mantinelu.

Zápas dospěl do prodloužení, které rozhodl po 165 sekundách Kania, jehož střela šťastně zapadla přes skrumáž hráčů do jihlavské branky. Kladno vyhrálo třetí zápas v řadě a opět o jeden gól.

Roubík překazil Pirátům postupové oslavy

Chomutov mohl doma zpečetit postup do semifinále a domácí fanoušci si po druhém gólu také mohli myslet, že severočeská série pomalu končí. Rutta totiž zvýšil ve 13. minutě už na 2:0. Jenže hostující Ústí dostal 65 sekund poté do hry Roubík, který pohotovou střelou z levého křídla načal své galapředstavení.

Ústí bylo zejména ve druhé třetině i díky přesilovkám nebezpečnější, vyrovnání ale zařídil Roubík až šest minut před koncem základní hrací doby. Piráti se doma trápili a nevyšlo jim ani prodloužení. Svůj velký večer zakončil Roubík štastným gólem, jeho pas si totiž domácí sami srazili do brány. Série mezi Chomutovem a Ústím se tak protáhne do šestého zápasu, Ústí snížilo na 2:3.

Motor deklasoval Benátky

Na zápas českobudějovického Motoru zavítalo 6308 diváků, což byla nejvyšší návštěva od doby, kdy z jihočeského města zamířil Mountfield s licencí na extraligu do Hradce Králové a nově založený Motor získal účast v první lize. Domácí nastoupili bez potrestaného útočníka Pajiče, který za faul ve čtvrtém utkání dostal od disciplinární komise zákaz startu do 13. března, tedy až na pět utkání.

Motor zadělal na vítězství v úvodní třetině, dokázal totiž využít tři z pěti po sobě jdoucích přesilovek. Mezitím přišli Středočeši o Říhu, kterého už v 7. minutě vyloučili rozhodčí za úder hlavou do konce zápasu. Domácí tým pohodlně kontroloval vývoj zápasu a v poslední třetině navýšil skóre až na 7:0, dvě branky vstřelil Heřman.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 5. zápasy:
České Budějovice - Benátky nad Jizerou 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Branky: 5. a 42. Heřman, 9. Nouza, 14. Rob, 29. Švihálek, 45. Vaniš, 50. Přibyl. Rozhodčí: Jílek, Petružálek - Kreuzer, Rozlilek. Vyloučení: 7:6, navíc Špaček 10 min. a Říha (oba Benátky) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 4:0. Diváci: 6308. Stav série: 3:2.
Jihlava - Kladno 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 15. Diviš - 42. Dragoun, 63. Kania. Rozhodčí: Přikryl, Trombík - Štofa, Beneš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4410. Stav série: 2:3.
Chomutov - Ústí nad Labem 2:3 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 7. Hřebejk, 13. Rutta - 14., 54. a 64. Roubík. Rozhodčí: Pražák, Škrobák - Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3814. Stav série: 3:2.

Reklama