Hlavní obsah

Slavii nastartoval Jelínkův gól, Vítkovičtí o něm měli pochyby

PRAHA

Zklamaní, ale jakoby smíření s osudem, odcházeli hokejisté Vítkovic ze šatny po pondělní porážce se Slavií, která rozhodla o jejich konci sezóny. Ačkoliv vedli nad úřadujícími mistry 3:1 na zápasy, překvapení na úkor favorita se nakonec nekonalo. Přitom v rozhodujícím sedmém zápase čtvrtfinále až do 44. minuty vedli, jenže pak přišel šťastný gól domácích, který hostům pěkně ležel v žaludku.

Článek

Po třech minutách druhé třetiny vystřelil z dálky obránce Kadlec, puk minul branku, a od zadního plexiskla se odrazil zpět do brankoviště, kde byl připraven Petr Jelínek. Tomu stačilo dorazit puk za překvapeného brankáře Štěpánka. „Podle zpráv z televize tam byla vysoká hůl. A pokud to tak bylo, tak to hrubě ovlivnilo zápas,“ zlobil se trenér Vítkovic Alois Hadamczik.

„Zdálo se nám, že tam byla při teči toho puku vysoká hůl. Ale rozhodčí to neviděli a pak už bylo štěstí, že se puk k hráči odrazil tak, že ten už střílel do prázdné brány,“ vysvětloval vítkovický útočník Marek Kvapil. Rozhodčí však nechali prověřit videozáznam a neshledali u vstřelené branky nic pochybného. "Vůbec jsem nechápal, co chtěli rozhodčí na videu zkoumat," kroutil hlavou střelec Slavie Jelínek.

Vítkovice prý zařízl Polák 

Hadamczik však nemohl rozhodčím přijít na jméno. „V obou utkáních se mi nelíbilo rozhodování Poláka, které bylo katastrofální! Jak v Ostravě, tak tady. Když se podíváte na to, kdo vylučoval nejvíc ostravské hráče, tak to byl vždycky Polák,“ rozohnil se kouč Vítkovic. Přece jen však dokázal najít chyby i u svého týmu. „Při vedení 1:0 jsme měli proměnit jednu ze šancí. Samozřejmě mrzí i neproměněná přesilovka pět na tři,“ řekl.

„Při přesilovkách jsme měli víc střílet, trochu jsme to prováhali. Ty naše nahrávky byly moc čitelný,“ uznal i Kvapil. „Snažili jsme se hrát jednoduše a napadat. Dělali jsme, co jsme mohli. Ale to je sport, někdy se štěstí přikloní na druhou stranu. Dvě třetiny jsme měli víc ze hry, ale dali jsme bohužel jenom jeden gól. Myslím, že všichni odevzdali maximum. Můžeme se všem podívat do očí,“ dodal jediný střelec Vítkovic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.