Hlavní obsah

Mladá Boleslav se chce vyhnout baráži

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupí do extraligové sezóny s jednoznačným cílem v podobě záchrany. V minulém ročníku jako nováček uhájili účast mezi elitou až v baráži proti prvoligovému šampiónu Ústí nad Labem. Nyní by se Bruslařský klub chtěl dramatickému konci sezóny vyhnout.

Článek

"Naším cílem je být lepší než v minulém ročníku a skončit lépe než čtrnáctí," řekl v pátek sportovní ředitel Mladé Boleslavi Luděk Bukač mladší. "Chceme se vyhnout baráži a udržet se v extralize," uvedl generální manažer Cyril Suk.

Mladá Boleslav se stejně jako další kluby musela vyrovnávat s ekonomickou krizí. Jednu dobu byla dokonce aktuální varianta prodeje licence na extraligu prvoligovému Chomutovu, ale nakonec se podařilo Středočechům prostředky na pokračování v nejvyšší soutěži zajistit.

Premiéra na postu hlavního kouče v nejvyšší soutěži čeká Vladimíra Čermáka, který přišel z prvoligových Benátek nad Jizerou. Nahradil Jaromíra Šindela, jenž před odchodem do prvoligové Třebíče a k české reprezentační dvacítce skončil v Mladé Boleslavi i na postu sportovního ředitele.

Velký pohyb v kádru

K velkému pohybu došlo i v kádru. Klub opustili Michal Důras, Tomáš Klimenta, Jan Benda, Lukáš Zíb, Václav Kočí, Jan Novák, Jiří Moravec či Tomáš Brňák, z nichž většina byla v Mladé Boleslavi na hostování. "Bylo těžké někoho z hráčů udržet. Někteří měli smlouvy jinde, navíc jsme snížili rozpočet o 25 procent," řekl Bukač.

Posilami jsou beci Valdemar Jiruš s Borisem Žabkou z Liberce, Miroslav Duben z Karlových Varů, Slovák Marcel Šterbák z Košic či útočníci Peter Fabuš z Plzně, Michal Sup z Duisburgu, Lukáš Pabiška z Liberce, Zdeněk Bahenský z Litvínova nebo Slovák Michal Macho z Martina.

V Mladé Boleslavi věří, že i tyto nové akvizice pomohou k lepšímu startu do sezony než loni, kdy klub přes vyrovnané průběhy zápasů poztrácel v úvodu spoustu bodů. Z dvanácti přípravných zápasů ale vyhráli Čermákovi svěřenci jen čtyři, z toho dva s prvoligovými týmy. "V přípravě se nám moc nedařilo, ale věříme, že se nám úvod extraligy povede lépe než loni. Tehdy jsme prohrávali hodně o gól. Máme kvalitní hráče, kteří by měli tento rozdíl převážit na naši stranu," dodal Bukač.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.