Hlavní obsah

Patera bude po trestu chybět Kladnu ještě ve třech zápasech

PRAHA

Kapitán Kladna Pavel Patera bude podle rozhodnutí disciplinární komise Asociace profesionálních klubů chybět svému týmu v hokejové extralize ještě v dalších třech zápasech. Celkem tak vynechá od svého provinění v domácím utkání 27. kola proti Karlovým Varům pět utkání.

Článek

Nejproduktivnější hráč týmu Geus Okna po vypršení základní hrací doby nejprve dostal za protesty desetiminutový trest. Poté Patera na protest hodil hokejkou, za což byl vyloučen do konce utkání, a po hrubých vulgárních urážkách rozhodčích dostal trest ve hře.

Patera inkasoval v zápasu proti Karlovým Varům celkem 55 trestných minut a nasčítaly se mu navíc prohřešky v sezóně. V druhém kole už byl totiž vyloučen do konce utkání na ledě Plzně, takže v pátek v Plzni měl automaticky zastavenou činnost za druhý vyšší trest v ročníku.

V neděli v Českých Budějovicích pak vešlo v platnost automatické zastavení činnosti za trest ve hře, po kterém hráč nesmí nastoupit minimálně v jednom utkání.

Stejný trest jako Bahenský

Disciplinární komise v pondělí Paterovi zastavila činnost nepodmíněně na čtyři utkání s platností od 28. listopadu do 8. prosince. Kladnu tak bude chybět ještě v úterní předehrávce 31. kola na ledě Vítkovic, v pátečním duelu 30. kola proti Kometě Brno a v úterý 8. prosince v předehrávce 35. kola na ledě Zlína.

Patera dostal stejný trest jako na začátku října Zdeněk Bahenský z Mladé Boleslavi, který dostal podobně jako Patera po vyšším trestu za urážky rozhodčích v Litvínově také trest ve hře. "Když se podíváme dále do minulosti, tak jsou tresty stejné. Nemáme důvod dávat různé zákazy činnosti za stejně prohřešky, i ty výrazy vůči rozhodčím byly podobné. Paterovi se jen navíc ještě přičetl trest za dvě vyloučení do konce zápasu," řekl ČTK ředitel extraligy a předseda disciplinární komise Stanislav Šulc.

Zjitřenou atmosféru v závěru zápas s Karlovými Vary odstartoval v 52. minutě za stavu 3:2 pro Kladno souboj beka Energie Jakuba Čutty s Radkem Bělohlavem při přesilovce Středočechů pěti proti čtyřem, který kladenští považovali za nedovolený. Bělohlav hned v přerušené hře dostal za protesty desetiminutový trest.

Karlovarští navíc v 57. minutě vyrovnali a vzápětí inkasoval desetiminutový trest i František Kaberle, za dvě minuty poslali sudí Pavel Hodek s Robinem Šírem po pokračujících diskuzích do šatny i Martina Procházku. Předčasný odchod bývalých reprezentantů dovršil Patera. Kladno i bez nich v nastavení vybojovalo výhru, když po faulu na unikajícího Jiřího Kuchlera proměnil trestné střílení Jaroslav Kalla.

Celkem 113 trestných minut v utkání

Kladno dostalo v utkání 113 trestných minut a v součtu s 18 minutami na straně Karlových Varů se tak jednalo o duel s nejvyšším počtem trestů v sezoně. Záznam zápasu prověří i komise rozhodčích, aby posoudila výkon arbitrů. "Dostal jsem teď DVD a v úterý se na něj podívám," řekl ČTK člen komise Pavel Halas, který má na starosti extraligu.

Patera je hlavním lídrem aktuálně předposledního týmu extraligy. V této sezoně si připsal v 27 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí. Zástupci Kladna berou trest jako krutý. "Samozřejmě nám bude hodně chybět. Nás čeká v pátek důležitý zápas s Kometou Brno," prohlásil trenér Kladna Zdeněk Müller, který v útoku navíc postrádá dlouhodobě Marka Čurillu a nově i Tomáš Hornu.

V utkání ve Vítkovicích vypomůže Kladnu útočník Petr Šinágl z prvoligového Berouna a klub se snaží získat na střídavý start i další posily z jiných klubů. Kvůli Hornově zranění navíc musí opět měnit Středočeši složení elitní formace. "Bude hrát ve složení Bělohlav, Branda a Procházka," doplnil Müller.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.