Hlavní obsah

Znojmo má po druhé výhře nad Slavií k postupu blíž

SPARTA

Barusovou trefou v prodloužení rozhodli hosté ze Znojma o vítězství na ledě mistra a jsou o krok blíž postupu než slávisté. "Mužstvo sehrálo vynikající zápas a šlo z poctivé obrany za úspěchem. Myslím, že jsme si vítězství zasloužili," říkal trenér Milan Skrbek.

Článek

Znojmo přeházelo všechny tři útoky a snažilo se domácí přebruslit, jeho hru ale v úvodu přibrzdila vyloučení. Devatenáct sekund ve třech proti pěti ještě přežilo, v pokračující přesilovce ale inkasovalo. Po Novákově střele od modré zasáhl do dění před brankou Tomica a Dubovi kotouč propadl mezi betony do sítě. Příležitost k vyrovnání měl Pardavý, proti jeho střele zblízka perfektně zasáhl lapačkou Franěk.

Hosté si gólový úder přichystali na začátek druhé části, kdy rozjetý Plášek ve středním pásmu převzal báječný Benákův pas a ze sóla trefil horní růžek slávistické svatyně. O 99 sekund později už Znojmo vedlo, Snopek pohotovou střelou překvapil Fraňka. Pražané se snažili o tlak, prohrávali ale osobní souboje a jen těžko se dostávali do prostoru před brankou. Když se to Kučerovi či Krátoškovi povedlo, stál proti nim spolehlivý Duba.

Na druhé straně mohl litovat promarněné příležitosti Barus, neboť 33 vteřin před druhou pauzou ujel obraně hostí Beránek a střelou nad ledem vrátil skóre do nerozhodné podoby. Slávisté se zarputile tlačili do útoku, v přesilovce měli gól na dosah Antoš i Dlouhý, jenže Duba odolával a žádný efent neměli ani další dvě početní výhody v úplném závěru třetí části. Znojmo se s vypětím všech sil ubránilo a šlo se do prodloužení.

Oba celky se pokoušely prosadit střelbou zdálky, ale brankáři puky s jistotou vyráželi. Až přišla Barusova rána, která proletěla nad Fraňkovou lapačkou do sítě a rozhodla o vítězství Znojma. "Nehráli jsme důrazně, zbytečně jsme připustili, aby soupeř uplatnil obrannou taktiku a vůbec se nevedly ani přesilovky," litoval asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Slavia Praha - JME Znojemští orli 2:3 v prodloužení
Stav série 1:2
Branky a nahrávky: 9. Tomica (J. Novák, Vondrka), 40. J. Beránek (Graňák) - 24. Plášek (Benák, Mojžíš), 26. Snopek (Rataj), 68. Barus (Uram). Rozhodčí: Husička, Turčan - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Diváci: 4328. Stav čtvrtfinálové série: 1:2.
Sestavy:
Slavia Praha: Franěk - P. Kadlec, D. Pojkar, J. Novák, Kučera, Kuntoš, Graňák - R. Dlouhý, P. Martinec, Antoš - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, Tomica - Klepiš, Krátoška, Ivan. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Znojmo: Duba - Soudek, Havíř, Snopek, Toman, Benák, Mojžíš - Barus, P. Pucher, Uram - Pardavý, Haman, Plášek - R. Erat, Rataj, Milan Procházka. Trenéři: Skrbek, Kastner.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.