Hlavní obsah

Fanoušci bojovali o podpisy "medvědů"

ZLÍN

Ještě jednou se zlínské náměstí Míru zbarvilo do žluté a modré. V pátek odpoledne totiž hokejisté a jejich fanoušci udělali definitivní tečku za letošní extraligou a společně oslavili druhé místo. Před druhou hodinou odpolední zaplnili prostor pod jevištěm naproti radnice desítky malých kluků, kteří vidí ve sportovcích životní vzor a stejný počet o něco starších slečen, které si mezi hokejisty našly svůj idol.

Foto: PRÁVO/Blanka Kovandová

Fanoušci uzavřeli letošní sezónu spolu s hokejisty Hamé na zlínském Náměstí Míru.

Článek

Jen díky tomuto speciálnímu složení publika mohlo reportérské ucho zachytit tak rozdílná hodnocení od jasně sportovního: "Čajánek hrál ve finále jak o život" až po citově zabarvené: "Čajda je vážně sladký, ale Mokrejš taky není k zahození."

Všichni se těšili na autogramiádu a když se Medvědi objevili na scéně, vypuklo pravé šílenství. Chabě moderátoři akce bránili životní prostor vymezený sportovcům. Netrvalo dlouho a dav hokejisty obklopil doslova ze všech stran. Všichni chtěli podepsat hokejové kartičky, památníčky, plakáty, dresy, žluté šály a nebo alespoň holé ruce.

Perná autogramiáda trvala víc než hodinu a tak musel chvíli čekat i sám primátor a ostatní představitelé města, než se k nim hokejisté propsali na slavnostní přijetí na radnici. "Hoši bojovali statečně a patří jim naše poděkování. Tak jsem připravil i doutníky, které zpravidla dostávají vítězové. Zaslouží si je," řekl Právu primátor a zapálený hokejový fanoušek Tomáš Úlehla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.