Hlavní obsah

Sparta s Třincem mají postupový mečbol, Brno i Hradec série srovnaly

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Brna v nedělním čtvrtém duelu čtvrtfinále play off napravili sobotní selhání na vlastním ledě a po hubeném vítězství 1:0 srovnali stav série s Plzní na 2:2. Stejný stav série vyválčil také Hradec Králové, který přehrál Zlín 5:1. Ani druhý domácí zápas naopak nevyhráli hokejisté Pardubic a Třinec po výhře 1:0 může ve středu slavit na domácím ledě postup. Mečbol má po vítězství 5:3 na ledě Vítkovic také pražská Sparta.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Puk za zády pardubického brankáře Júlia Hudáčka, do branky ale neprošel. Situaci sleduje třinecký David Květoň.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtý duel na ledě Komety nabídl boj plný náboje, jemuž ale kralovali oba brankáři. Úspěšnější byl domácí Čiliak, který odchytal životní zápas a nedovolil výrazně aktivnějším Indiánům skórovat. Machovský v brance Plzně tolik práce neměl, nakonec ale kapituloval při akci Pivka, kterou zakončil Vojtěch Němec. Pátý zápas série se hraje na ledě Škodovky ve středu od 17.30.

Hokejisté Hradce v sobotu nedokázali v historicky prvním utkání play off na svém ledě zužitkovat dvoubrankový náskok a Zlín se po skvělém obratu ujal vedení v sérii. A povzbuzení Ševci začali lépe i v neděli, gól hrdiny sobotního střetnutí Ondřeje Veselého z 20. minuty byl ale jediný, který domácí gólman Kacetl při své premiéře pustil za svá záda.  Od 23. minuty se zapisovali do statistiky střelců už pouze domácí a zlínský gólman Kašík nakonec lovil puk ze sítě pětkrát. Stav série je tedy vyrovnaný 2:2, pátý zápas na ledě Zlína se hraje ve středu od 17:30.

Růžička šokoval Pardubice 30 sekund před sirénou

První postupový mečbol vybojovali hokejisté Třince, kteří dokázali vyhrát i druhý zápas na ledě Pardubic. Na góly podobně chudé utkání jako v Brně rozhodl nakonec jediný okamžik půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy domácí gólman Hudáček vyrazil střelu Adamského a pohotový Martin Růžička protlačil puk za jeho záda. Pátý duel série za stavu 3:1 pro Oceláře se hraje ve středu v Třinci od 18.20.

Sparta po vydřeném sobotním vítězství v prodloužení začala v neděli hodně aktivně, už ve 3. minutě vedla a náskok ještě zvýraznil čtvrtým gólem v play off Ton. Domácí ale dokázali ještě do přestávky manko. Hned v úvodu druhé části se ale znovu prosadil Ton a v polovině utkání to bylo po Hlinkově trefě opět o dva góly. Na to už Vítkovice reagovat nedokázaly a po Pechově brance na 5:2 již jen kosmeticky upravoval Němec. I Spartu tak dělí jediné vítězství od postupu do semifinále, pátý duel se na pražském ledě hraje ve středu od 18:30.

Pokračovalo také rozhodnuté play out

Zápasy o udržení v hokejové extralize měly v neděli na programu poslední 6. kolo. Už ale nešlo o žádný boj na život a na smrt - jistotu baráže měly Chomutov a Kladno, pro něž tak bylo play out přípravou na opravdické bitvy o přežití. Pro Litvínov a Karlovy Vary byly poslední duely možností vyzkoušet si různé taktické varianty a šancí vyzkoušet v sezóně málo vytěžované hráče a talentované mladíky.

Litvínov nakonec uzavřel play out bez ztráty kytičky, v posledním duelu porazil Chomutov 3:2. Vyrovnaný stav převrátil ve prospěch domácích Chemiků v 53. minutě Jánský.Kladno doma prohrálo s Karlovými Vary 4:5 v prodloužení, když Rytíři sáhli při své přesilovce k power play a do prázdné branky se trefil David Zucker.

Baráž o extraligu startuje ve středu. Rytíři se představí v Mladé Boleslavi a Chomutov hostí Olomouc.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápasy
Kometa Brno - Plzeň 1:0
Branka: 29. Němec. Stav série: 2:2.
Pardubice - Třinec 0:1
Branka: 60. M. Růžička. Stav série: 1:3.
Hradec Králové - Zlín 5:1
Branky: 23. Švagrovský, 23. Kontek, 45. Mertl, 51. Jank, 59. Marek - 20. Veselý. Stav série: 2:2.
Vítkovice - Sparta 3:5
Branky: 17. Němec, 20. Szturc, 54. Němec - 3. Piskáček, 14. a 21. Ton, 30. Hlinka, 50. Pech. Stav série: 1:3.
6. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize
Litvínov - Chomutov 3:2
Branky: 11. Hübl, 24. Pavlík, 53. Jánský - 19. Gajovský, 28. Bartečko.
Kladno - Karlovy Vary 4:5 v prodl.
Branky: 7. Eberle, 50. Lukáč, 51. a 60. Rudovský - 8. Koblasa, 17. Kytnár, 56. a 64. Zucker, 60. Buc.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice