Hlavní obsah

Hadamczika doběhl vítkovický systém

Ostrava

Takto si návrat do „svých“ Vítkovic Alois Hadamczik určitě nepředstavoval. Když přijel do Ostravy v roli trenéra soupeře naposledy, odvážel si v sezóně 2003/04 se Spartou postup do semifinále ligy. V neděli ale musel zkousnout porážku a pět inkasovaných branek navrch.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

„Těžko se hodnotí utkání, ve kterém jsme prohráli 1:5. Tušili jsme, že na nás Vítkovice vletí a budou napadat. A to se potvrdilo. V prvních osmi minutách jsme se téměř nedostali na kotouč," popisoval Hadamczikův asistent Karel Beran.

Hosté se zvedli až po přestávkové bouři v kabině. „Něco jsme si v kabině řekli a bylo to na ledě znát. Dali jsme i rychlý gól, ale ačkoliv jsme celou třetinu odehráli dobře, další jsme nepřidali. Domácí držel brankář Kantor," líčil Beran.

Blízko gólu byl především Jan Hruška. Jediný včerejší střelec Brna ale druhý gól nepřidal. „Dneska nám to tam nepadalo, ale šancí jsme měli dost. Kdybych dal za stavu 2:1 z nájezdu gól, mohlo to vypadat jinak," lamentoval. „Ten výsledek je hodně krutý, hra nebyla až tak špatná," pověděl Hruška.

Klíčovou roli sehrál i ve druhém zápase Vítkovic v sezóně Rostislav Olesz. „Hrát proti trenéru Hadamczikovi je velmi motivující. Jak pro nás starší hráče, tak pro lidi tady. Všichni se s ním známe, i vedení si s ním určitě volá. O to lepší je, že jsme dokázali i vyhrát. V konečném důsledku je ale jedno nad kým vyhrajete, pořád jsou to tři body," řekl Olesz, kterého právě Hadamczik v sezóně 2000/01 vytáhl do extraligového týmu Vítkovic. „Jé, to už je hodně dávno. To ještě pískal Olin Brada a hrál tady Dima Jerofjejev," lovil v paměti nejlepší vítkovický střelec v úvodních dvou kolech.

Dvě branky dal Olesz v Hradci Králové a tu samou porci zvládl i doma. V obou zápasech byly navíc jeho trefy v konečném součtu vítěznými. „Věděli jsme, že Kometu můžeme porazit jedině tím, že budeme perfektně dodržovat náš systém hry. Dnes jsme to perfektně zvládli, a proto jsme vyhráli tak výrazným rozdílem," upozornil Olesz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.