Hlavní obsah

Zlatá liga jde do finále, boj o jackpot vrcholí

BERLÍN

Poslední závod letošního ročníku atletické Zlaté ligy rozhodne, kdo získá miliónový jackpot. Ve hře o prémii jsou dva atleti - čtvrtkařka Tonique Williamsová-Darlingová a trojskokan Christian Olsson. V neděli v Berlíně se ale nakonec nemusí z tučného přírůstku na konto radovat žádný z nich.

Článek

Williamsová-Darlingová bude mít v podstatě jedinou soupeřku v mistryni světa Aně Guevaraové z Mexika. Tu porazila i na olympiádě v Aténách, pokud to dokáže i v Berlíně, má jistý podíl na jackpotu.

Olsson je jasným adeptem na prémii, trojskokanskému sektoru jasně vládne. Je mistrem světa i Evropy v hale i venku a vyhrál také v Aténách. Pouze na mítinku ve Stockholmu prohrál s Rumunem Marianem Opreou. Do pořadí ale může promluvit také Rus Danila Burkenja, v Aténách třetí.

Přestavěný olympijský stadión v německé metropoli uvidí předposlední velký závod roku. Podmínkou získání jackpotu je účast ve finále Grand Prix, jež se koná příští víkend v Monte Carlu. V minulém dílu v Bruselu přišli o možnost podílet se na odměně zraněný překážkář Felix Sanchez a poražená výškařka Hestrie Cloeteová.

V Berlíně se představí také česká oštěpařka Nikola Brejchová, čtvrtá z olympijského finále v Aténách. Naopak na dráze budou chybět čínský překážkář a olympijský vítěz Liou Siang a americká sprinterka Marion Jonesová, kteří se odhlásili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.