Hlavní obsah

Tyson zůstal v Las Vegas, Praha má kocovinu a sčítá škody po ostudě

PRAHA

Velký otazník zůstal po jedné oznámené větě. „Mike Tyson do Prahy nedorazí.“ Dohodnuté akce nejsou. Žádná návštěva dětí v Motole, povídání s Markem Ebenem Na Plovárně je zrušené, Galavečer Heroes Gate II se musí obejít bez největší hvězdy. Zůstalo jen zklamání a ostuda. Společnost Brokerspol, která byla promotérem turné čtyřiačtyřicetiletého boxera Mika Tysona, selhala. Hvězda zůstala v Las Vegas.

Foto: archiv Reye Karpfa

Mike Tyson mezi promotéry Petrem Havrdou (vlevo) a Reyem Karpfem

Článek

„Otázky ohledně financí řešíme, ale už od začátku byla jejich cenová politika nadsazená,“ řekl jeden z manažerů, který s promotéry spolupracoval.

Návštěva byla celou dobu propagovaná jako charitativní. Kolik peněz ale mělo jít například na onkologické oddělení, nikdy nepadlo. „Mělo jít zhruba o hodinovou návštěvu, děti se těšily, je nám to líto,“ vyjádřila se ke zrušené akci mluvčí nemocnice Motol Eva Jurinová.

Své o připravované akci ví i zástupci hotelu Le Palais. Zde měla Tysonova rodina bydlet. Ubytování na 150 metrech čtverečních, speciálně sestavené veganské menu, zdvojnásobená ochrana hotelu, celé patro pro Tysona zablokované. Všechna práce k ničemu.

Ještě v pátek vedení Le Palais upozorňovalo, že pokud nebude zaplacena záloha daná smlouvou, tak Tysona neubytují. Promotéři slibovali, že není problém. Nakonec byl. A jejich patrně více. Ti, kteří zaplatili, budou vyžadovat finance zpět.

Mike Tysonfoto: Reuters/Jean-Paul Pelissier

Den Tysona a jeho rodiny měl stát odhadem 200 až 300 tisíc dolarů denně. Tedy 3 500 000 až 5 300 000 korun. To vše za prohlídku Prahy, pár obědů, rozhovorů a upravenou stravu, která se skládala z ovoce a zeleniny. „O číslech bychom neměli mluvit, ale jsou to smutná čísla,“ řekl o propadáku promotér Rey Karpf.

Ideální vztahy nepanovaly pravděpodobně ani v samotné společnosti Brokerspol. „Byla jsem externí spolupracovnicí, docházela jsem do kanceláře jednou dvakrát týdně. Dala jsem do toho maximum, ale informace od Reye nebyly vždycky pravdivé,“ pověděla PR manažerka turné Eva Čerešňáková. Dnes už bývalá.

Ložnice v hotelu Le Palais, kde měl Tyson s rodinou bydlet.foto: Sport.cz/Milan Malíček 

Akce za milióny zmizela jak pára nad hrncem. Trénink s Tysonem za padesát tisíc, účast na galavečeru, to byly další desetitisíce. A soukromá večeře? Tam šlo o milióny. „Mike je vznětlivý. Nejde ani tak chránit Mika před lidmi, ale lidi před Mikem,“ pousmál se promotér akce Petr Havrda ještě před čtrnácti dny. V těchto dnech smíchem neoplývá. A možná nervové ústrojí cloumá jinými.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.