Hlavní obsah

Č. Budějovice - Brno 3:1České Budějovice přehrály doma Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hanzl 1 : 0
24. Zbořil 1 : 1
37. Hanzl 2 : 1
56. Pech 3 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic porazili v duelu 54. extraligového kola Brno 3:1. Jihočeši vyhráli osmý z posledních devíti zápasů, v domácím prostředí uspěli poosmé za sebou a opět výrazně posílili svou šanci na první čtyřku. Na Plzeň ztrácí jediný bod, mají navíc zápas k dobru. Dvakrát se prosadil útočník Martin Hanzl, u jehož jména je i vítězný gól.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zprava brankář Brna Marek Čiliak, Martin Beránek z Českých Budějovic, Lukáš Doudera z Brna.

Článek

Domácí tým měl od počátku viditelně navrch. První větší příležitost si vypracoval mladík Koláček, ale jeho bekhendové zakončení zlikvidoval Čiliak. Dvě sekundy po skončení úvodní přesilovky v utkání otevřel skóre Hanzl, jenž doklepl puk do odkryté branky po předchozí střele Vráblíka od modré čáry. Další šanci Abdula znovu zastavil Čiliak.

Potlesk na otevřené scéně si vysloužil Percy, jenž při trestu kolegy Bindulise vykličkoval s kotoučem z obranné třetiny do útočného pásma a vynutil si faul Holíka. Při hře čtyři na čtyři vylekal brněnský Tansey švihem od modré čáry domácího brankáře Strmeně. Do zajímavých pozic se dostali Valský a Voženílek, v dalším oslabení ujel brněnský Rákos, ale Strmeň jeho sólo chladnokrevně zneškodnil.

Do druhého dějství vstoupili Jihočeši s výhodou pokračující přesilovky, hráči se však překvapivě na ledě hledali a vyráběli nepřesnosti. Důsledkem byl vyrovnávací gól při trestu Piskáčka. Dal ho Zbořil, který si potáhl kotouč po modré čáře na střed a švihem hladce prostřelil cloněného Strmeně.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z domácí výhry nad Kometou Brno.

Následující vyloučení přežili domácí bez úhony, potom však nevyužili nabídnutou přesilovku po zbytečném faulu Šalého. Strhnout vedení na stranu Moravanů mohl Horký, ale jeho průnik zastavil pozorný Strmeň. Nedlouho před druhou pauzou si vzali náskok zpátky Českobudějovičtí po Hanzlově střele z pravé strany, které předcházelo několik přihrávek v podobě kulečníkových šťouchů.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí a Čiliak měl plné ruce práce. Obrovskou šanci nevyužil obránce Bindulis, jenž nikým neatakovaný na levém kruhu pálil vedle brankové konstrukce. S přibývajícím časem narůstala také snaha Komety a bojovalo se o každou píď ledu.

Krásnou individuální akci předvedl Pech, který odvážnými kličkami pronikl před Čiliaka, ale nenašel sílu k zakončení. Zkušený útočník si všechno vynahradil po zpětné přihrávce od Šenkeříka z levého kruhu a nechytatelnou bombou pojistil výsledek. Hosté ještě na 40 sekund odvolali brankáře, ale power play změnu nepřinesla.

Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Hanzl (Vráblík, Štencel), 37. M. Hanzl (Percy, Štencel), 56. Pech (Šenkeřík) - 24. A. Zbořil (P. Holík, Zaťovič). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Hlavatý, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 3435 (omezený počet).
Sestavy:
České Budějovice: Strmeň - Piskáček, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko - Vondrka, Pech, Holec - D. Voženílek, J. Novotný, Abdul - Valský, J. Koláček, J. Ondráček - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Brno: Čiliak - Roth, Bartejs, L. Doudera, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Fajmon - Šalé, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Kollár - Šik, Malý, Ostřížek - Vincour, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: