Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 7:1Hokejisté Českých Budějovic si doma pořádně zastříleli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vráblík 1 : 0
25. Percy 2 : 0
30. Vráblík 3 : 0
34. Beránek 4 : 0
39. Košťálek 4 : 1
40. Ondráček 5 : 1
41. Abdul 6 : 1
51. Ondráček 7 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v úterní dohrávce 52. kola extraligy nad Pardubicemi jasně 7:1. Jihočeši vedli po první třetině jen o gól, v prostřední části hry však navýšili vedení na 5:1 a duel už v pohodě dovedli do vítězného konce. V dresu vítězů zářil obránce Roman Vráblík, vstřelil dva góly a zaznamenal jednu asistenci. Dynamo prohrálo šestý zápas v řadě.

Foto: Jan Homolka, ČTK

brankář Pardubic Milan Klouček a Martin Hanzl z Českých Budějovic.

Článek

V brance domácích se po více než měsíci objevila uzdravená jednička Hrachovina, více práce však v úterý měli gólmani Dynama.

Oba týmy vstoupily do utkání svižně. Jihočechům se ale dařilo přerušovat soupeřovu rozehrávku ve středním pásmu a díky tomu častěji operovali v útočné třetině. První větší příležitost si vypracoval Hanzl, ale jeho rána mířila vedle. V prostoru mezi kruhy se zkoušel prosadit pardubický Paulovič, z protiútoku zahrozil Abdul.

Domácí kapitán Vondrka se protáhl středem kluziště, bekhendové zakončení se však neujalo. Nebezpečnou akci na protější straně vymysleli Camara s Andělem, ale kotouč se zastavil na chráničích Hrachoviny. Skóre tak otevřel obránce Vráblík, jenž se vypravil po levé straně hluboko do pásma Východočechů a z těžkého úhlu prostřelil Frodla.

Do druhé třetiny zvolili hosté mnohem důslednější přístup a Jihočeši nemohli příliš tvořit. Motor se neprosadil při trestu Koláře, jenže brzy poté našel Hanzl mezi kruhy najíždějícího Percyho, který střelou bez přípravy do protipohybu brankáře přidal druhý gól.

Následoval nebezpečný střelecký pokus pardubického Říčky, ale potom Dynamo hrálo v šesti a na konci přesilovky navýšil skóre Vráblík, který se protáhl po levé straně a uspěl jednoduchou kličkou do bekhendu. Vyhnal zároveň z brankoviště Frodla, jehož pozici zaujal Klouček.

Při trestu Karabáčka nejprve Vondrka odzbrojil Camaru, ale neproměnil sólo. Přesto se Jihočeši prosadili v oslabení, když důrazný Beránek zleva prostřelil padajícího Kloučka. V další přesilovce trefil Hanzl tyčku. V početní výhodě se prosadili také hosté, když Hrachovinu poprvé překonal tečující Košťálek. Ještě ve druhé části ale přidal Motor pátý gól. Opět v početní výhodě skóroval Ondráček.

Závěrečnou část zahájili Budějovičtí šestou přesilovkou a potřetí prohřešek soupeře proti pravidlům potrestali. Na 6:1 zvýšil vydařenou individuální akcí Abdul. Sedmou trefu zaznamenali domácí při signalizovaném trestu soupeře. Po vyšachování pardubické obrany zblízka skóroval Ondráček.

Dohrávka 52. kola hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 7:1 (1:0, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Vráblík (Pech, Šenkeřík), 25. Percy (M. Hanzl, Karabáček), 30. Vráblík, 34. M. Beránek (Vráblík), 40. J. Ondráček (Abdul, Šenkeřík), 41. Abdul (Pech, Šenkeřík), 51. J. Ondráček (Šenkeřík) - 39. Košťálek (R. Kousal). Rozhodčí: M. Sýkora, Šindel – Zíka, Ganger. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5487.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Piskáček, Bučko, Šenkeřík, od 45. navíc Remta - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Valský, J. Novotný, D. Voženílek - J. Ondráček, Pech, Abdul - Vondrka, Koláček, Holec. Trenér: Modrý.
Pardubice: Frodl (30. Klouček) - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, J. Kolář, Hrádek, Petgrave, Sergijenko - Cienciala, Poulíček, Říčka - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Anděl, Hecl - Švyrjov, Urban, Paulovič. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články