Hlavní obsah

Karviná odvolala trenéra Kalvodu, střídá jej Balcárek

KARVINÁ

Trenér Leoš Kalvoda u druholigových fotbalistů Karviné skončil. Klub s ním po pěti zápasech bez výhry rozvázal smlouvu a u jedenáctého celku tabulky ho nahradí Jiří Balcárek, který doposud působil v Zábřehu v Moravskoslezské fotbalové lize.

Článek

Ambiciózní klub s ekonomicky silným zázemím se potácí v horší polovině druholigové tabulky, pět kol nezvítězil a od patnácté Čáslavi ho dělí sedm bodů. Kalvodův osud zpečetila domácí remíza 1:1 s Jihlavou.

"Hlavní podíl na jeho odchodu mají pochopitelně samotní hráči, ale celý kádr vyměnit nemůžeme. Museli jsme se přiklonit k této nepopulární variantě," uvedl předseda Jan Wolf na klubovém serveru.

Olomoucký rodák Kalvoda, který vedle Sigmy v nejvyšší soutěži koučoval i Hradec Králové, vydržel v Karviné necelé dvě sezony. Vloni mužstvo coby druholigového nováčka dovedl na šesté místo. "Já to chápu. Nemáme body, musím jít. Na tom není nic nenormálního," řekl Kalvoda, který v roce 2003 získal slovenský titul se Žilinou.

Potvrdily se zákulisní spekulace, že jeho nástupcem bude Balcárek. Další z bývalých olomouckých hráčů se do Karviné přesouvá z třetiligového Zábřehu na Moravě. "Já jsem byl s Karvinou v kontaktu už poměrně dlouho a byli jsme domluveni, že po sezoně určitě do Karviné ze Zábřehu přijdu. Teď se ale situace změnila natolik, že povedu Karvinou už nyní," uvedl Balcárek pro Šumperský deník.

Balcárek svým odchodem do druhé ligy zase uvolnil místo pro Vlastimila Paličku, který byl po loňském odchodu z Vítkovic bez práce a Zábřeh převezme ve středu.

Reklama

Související témata: