Hlavní obsah

Po postupu přes Spartu podlehl Sokolov Varnsdorfu

SOKOLOV

Sokolovští fotbalisté prohráli v 12. kole druhé ligy s Varnsdorfem 1:3. Týden po nečekaném pohárovém postupu přes pražskou Spartu tak skončila jejich úspěšná série, během níž vytěžili ze čtyř druholigových zápasů deset bodů.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Sparťan Tomáš Řepka (vlevo) a Aleš Hanzlík ze Sokolova - ilustrační foto.

Článek

Domácí hráče šokoval již v 2. minutě sokolovský odchovanec Jiří Procházka, který využil špatného odkopu brankáře Zachardy a poslal míč pod břevno. Ve 12. minutě se po levé straně prohnal Vaněček a jeho přihrávku napříč vápnem využil k rychlému vyrovnání Dittrich.

Baník poté mohl poslat do vedení Duchnič, ale jeho hlavička skončila na břevně. Útočný fotbal z obou stran pokračoval a v 19. minutě se skóre měnilo znovu. Jiří Procházka přiťukl Davidu Procházkovi, který tvrdou ranou zpoza šestnáctky rozjásal hostující tým podruhé.

Po půlhodině hry byl ve vápně faulován Vaněček, ale domácí kanonýr Podrazký z penalty další branku nepřidal. Porcal směr jeho střely vystihl a míč vyrazil. Před koncem první půle měl po Dittrichově centru obrovskou šanci Vaněček, ale proti jeho střele zblízka se i tentokrát výtečným zákrokem prezentoval brankář Varnsdorfu.

Druhý poločas nabídl podobný průběh jako úvodní dějství. Domácí se marně snažili překonat defenzivu Varnsdorfu, zatímco hosté předvedli stoprocentně úspěšnou koncovku. V 55. minutě si na dlouhý nákop z hloubi pole naběhl Jiří Procházka, přesprintoval Knakala a technickou střelou překonal Zachardu.

Baník měl více ze hry, ale jeho hráči se nedokázali prosadit. Velké šance měli Duchnič s Mlikou, ale Varnsdorf opět několikrát podržel brankář Porcal. Hattrick mohl dovršit Jiří Procházka, který postupoval sám na Zachardu, ale jeho lob skončil vedle tyče.

Vlašim poprvé prohrála

Fotbalisté vedoucí Vlašimi poprvé v druhé lize prohráli, když podlehli B-týmu Sparty 0:1 po brance Krejčího z 39. minuty. V závěru navíc dostal červenou kartu vlašimský Vebr.

Nový trenér Vlašimi Milan Matejka tak začal na lavičce Středočechů porážkou. Dosavadní kouč třetiligového béčka plzeňské Viktorie převzal mužstvo po Romanu Nádvorníkovi, který i s asistentem Petrem Frňkou zamířil do prvoligové Příbrami.

První šanci zápasu měl v 11. minutě Krch, který po Jánošově roku hlavičkoval do tyče vlašimské branky. Hosté pak vyrovnali hru, ale v závěru poločasu se po akci Jánoše s Jeslínkem prosadil přesnou střelou k tyči Krejčí.

Hned v úvodu druhé půle běžel sám na Jíchu Jeslínek, ale vlašimský gólman jeho šanci zneškodnil. Druholigový lídr mohl vyrovnat, jenže střely Süssera i Schustera skončily mimo a Jungrovu příležitost zmařil sparťanský brankář Švenger.

V 86. minutě musel ze hřiště vlašimský obránce Vebr, který fauloval unikajícího Glasera. Ani v oslabení se hosté nevzdali myšlenek na vyrovnání, jenže místo toho málem podruhé inkasovali. Krejčí však v nastaveném čase Jíchu nepřekonal.

Sezimovo Ústí remizovalo v duelu nováčků se Znojmem

Fotbalisté Sezimova Ústí remizovali se Znojmem 1:1. Po utkání letošních vítězů ČFL a MSFL zůstal moravský celek i přes získaný bod v tabulce předposlední.

Domácí Spartak promarnil v 11. minutě velkou šanci, Kostečkova rána z patnácti metrů skončila těsně vedle. Po půlhodině hry si na centr Jasanského naskočil Simr, jeho hlavičku však gólman Hrubý vyrazil.

Po změně stran se Jihočeši tlačili před Hrubého častěji a po dvou Javorkových hlavičkách se skóre v 65. minutě změnilo. Po nepovedeném centru Kočího se míč vrátil z levé strany zpátky před bránu a po závaru skončil v síti. Gól byl připsán Čuprovi.

Zanedlouho ale Znojmo vyrovnalo. Z trestného kopu z osmnácti metrů se trefil k pravé tyči Jonov. To byla pro domácí sprcha, přesto si vypracovali ještě dvě slibné možnosti. V 84. minutě mířil Kostečka vedle a v 90. minutě tentýž hráč netrefil branku z trestného kopu z 25 metrů.

"Chtěli jsme získat tři body a potvrdit výhru z Mostu. Bohužel jsme prohospodařili první poločas, kdy jsme nehráli aktivně. Za výkon ve druhé půli jsme mohli být odměněni třemi body, bohužel jsme nepohlídali jeden dlouhý nákop a zbytečným faulem jsme dali soupeři šanci vyrovnat z trestného kopu," řekl trenér Sezimova Ústí Luboš Zákostelský.

Znojemský kouč Bohumil Smrček poznamenal, že hosté splnili cíl a bodovali. "I když se nám v tomto utkání nevedlo tak jako třeba na Spartě či ve Vlašimi, kde jsme prohráli v závěru utkání a odjeli s prázdnou, tak dnes odvážíme bod. A toho bodu si velmi ceníme," dodal Smrček.

Zlína remizoval s posledním Hlučínem

Fotbalisté Zlína remizovali na domácím hřišti s Hlučínem 2:2. Nad posledním celkem tabulky sice dvakrát vedli, hosté ale pokaždé díky Gulajevovi dokázali vyrovnat.

Domácí se dostali do vedení už v šesté minutě, kdy se po skrumáži ve vápně prosadil střelou z otočky Borák. Zlínu ale rychlý gól nepomohl a naopak Hlučín byl čím dál nebezpečnější. Hosté se dočkali vyrovnání v 15. minutě po Gulajevově dorážce po rohovém kopu.

Druhý poločas se nesl v obdobném duchu. Zlín poslal do vedení Zbožínek, ale domácí radost z gólu byla ještě kratší. Již po třech minutách dostal přesný míč za obranu Gulajev a svou druhou brankou v zápase srovnal.

Zbytek zápasu patřil Zlínu, který však útočil do připravené a obětavě bojující obrany. Domácí se také dvakrát dožadovali pokutového kopu po zákrocích na Šmahaje, rozhodčí Makovička ale penaltu ani v jednom případě nenařídil.

Zlín promeškal možnost posunout se na druhé místo tabulky a je stále třetí. Hlučín snížil náskok předposledního Znojma na jediný bod.

Sokolov - Varnsdorf 1:3 (1:2)
Branky: 12. Dittrich - 2. a 55. J. Procházka, 19. D. Procházka. Rozhodčí: Adam - Moudrý, Teuber. ŽK: Šmerda, Kura, Knakal, Čada, Hanzlík - Mach, J. Procházka, Kotiš. Diváci: 1150.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Knakal (59. Pilař), Kura, Hanzlík - Dittrich (70. Šilhan), Čada, Podrazký, Vaněček - Duchnič, Mlika. Trenér: Látal.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Hozda, Pimpara, Stehlík - Rudnickij, Jakobovský (83. Ginzel), D. Procházka (75. Kotiš), Chod - Jordák, J. Procházka (88. Novotný). Trenér: Křeček.
Sparta Praha B - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 39. Krejčí. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Jánoš, Glaser - Vebr, Kotyza. ČK: 86. Vebr.
Sparta B: Švenger - Jánoš, Krch, Rada, Hašek - Kadeřábek, Glaser (90.+2 Kraják), Pavelka, Krejčí - Jeslínek (68. Skalák), Jirouš. Trenér: Svoboda.
Vlašim: Jícha - Petrů, Vebr, Süsser, Průcha (88. Janda) - Jungr, Kotyza, Bálek, Schuster - Bukač (73. Boháček), Krmpotič. Trenér: Matejka.
Sezimovo Ústí - Znojmo 1:1 (0:0)
Branky: 65. Mach - 77. Jonov. Rozhodčí: Franěk - Marek, Nádvorník. ŽK: Rožboud, Mach - Kováč, Zapalač. Diváci: 414.
Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud, Nesvadba, Novák, Čupr - Kočí, Kostečka, Javorek (68. Horka), Jasanský - Simr (60. Vaněček), Mach. Trenér: Zákostelský.
Znojmo: Hrubý - Šilinger, Jonov, Mička, Hříbek - Trnovec, Podzemský (87. Bažík), Zapalač - Látal, Kováč, Minarech (71. Krhút). Trenér: Smrček.
Zlín - Hlučín 2:2 (1:1)
Branky: 6. Borák, 53. Zbožínek - 14. a 56. Gulajev. Rozhodčí: Makovička - Peřina, Szarovski. ŽK: Dobeš, Šmahaj, Novák - Milutinovič, Václavík, Bartošák. Diváci: 1838.
Zlín: Skácel - Pazdera, Kubica (21. Kubica), Zbožínek, Jelínek - Novák, Dobeš, Šmahaj, Elšík (62. Bačík), Borák - Poznar (77. Šrom). Trenér: Kalivoda.
Hlučín: Václavík - Coufal, Bogdaň, Ulma, Mareš - Otrušík (83. Mozol), Hrtánek, Milutinovič (90. Hošek), Bartošák (70. Vaněk) - Gulajev, Cousens. Trenér: Bartl.

Reklama