Hlavní obsah

Máme připravené eventuální posily z extraligy, prozrazuje ústecký Šindel

Už od předešlého kola mají jistotu prvenství po základní části první hokejové ligy, přesto pokračují dál ve vítězném tažení. Ústečtí Lvi nastřádali dosud v soutěži nevídaných 120 bodů a konto si mohou vylepšit ještě ve zbývajících třech zápasech. Ty budou současně přípravou na play-off, do kterého vstoupí tým v roli favorita. „Věřím, že sezóna bude ještě hodně dlouhá,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz sportovní manažer ústeckého klubu Jaromír Šindel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Šindel

Článek

Podle statistik jste nasadili do soutěže už třiačtyřicet hráčů, z toho pět brankářů, sedmnáct obránců a jedenadvacet útočníků. A často jste si vypomohli i hokejisty z extraligy...

Některé příchody v průběhu sezóny si vynutily okolnosti, tedy především marodka. Už na začátku si za nás zahráli obránci Kučný ze Sparty, Sedlák z Vítkovic, potom i další sparťan Husák a vítkovický Voráček. Jsme rádi, že jsme si některé kluky mohli vyzkoušet i s výhledem do závěru sezóny. Trenéři si udělali obrázek, co se dá od nich čekat. Mohou přijít zranění a těžko bychom pak sháněli náhradu. Faktem je, že máme připravené i další hráče, kteří by mohli eventuálně za Ústí nastoupit. A abych nezapomněl, 15. února skončilo hostování Honzovi Alinčovi ve Slavii, takže se vrací.

Ze kterých klubů jste si napsali hráče na střídavý start?

Hlavně z Pardubic, Plzně, Vítkovic, Sparty, Slavie i Litvínova. Máme navzájem některé klubové dohody a jména případných posil zveřejníme, až podle toho, jak bude jejich start aktuální. Tedy až zmíněné celky skončí svoji sezónu v extralize. Tím myslím jejich vypadnutí z play-off, i když to nikomu nepřeji.

Předmětem brankářských rošád se stal ústecký Dušan Salfický. Jaké byly jeho peripetie v této sezóně?

Od začátku existovala dohoda, že bude figurovat jako třetí brankář v Pardubicích, s nimiž byl také na jednom předsezónním zápase European Trophy. Pak chytal za Litoměřice a poté šel na hostování do Karlových Varů. Počátkem února se přesunul do Pardubic, za které už nastoupil i v extralize. Pardubičtí nám poskytli Vláďu Koutského, jenž se v Ústí uplatňuje. Uzdravuje se i Pavel Francouz, takže včetně Zdeňka Orcta máme k dispozici tři výkonnostně velmi slušné gólmany!

Základní část můžete dohrávat v klidu. Nemáte menší obavy, že hráči poleví v nasazení, když už nemohou být v tabulce předstiženi?

Proč by polevili? Není k tomu důvod. Motivem každého hráče je vyhrávat a k tomu dobře trénovat. Třináctibodový náskok vypadá skvěle, ale nemyslím si, že by nás to mělo ukolébat.

Co je tedy cílem pro nadcházející tři kola?

Hráči budou dál pracovat a připravovat se na play-off. Tvrdí se, že s každým vítězstvím se zvedá sebevědomí a i na tom chceme stavět.

Reklama