Hlavní obsah

Nabídka z extraligy nepřišla, a tak Tvrdík bude hrát za Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ

Ještě v polovině dubna pomáhal hokejistům Mladé Boleslavi v baráži, která nakonec skončila pro středočeský celek uhájením extraligy. V ní se ale v nejbližší době hokejový útočník Michal Tvrdík neobjeví. Jeho novým působištěm se počátkem tohoto týdne stal poněkud překvapivě prvoligový celek Hradce Králové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Tvrdík (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z Mladé Boleslavi Davidem Vrbatou z branky.

Článek

Tvrdík naskočil do extraligy jako mladík v Pardubicích, jejichž dres oblékal v několika obdobích i poté, co si vyzkoušel angažmá i v jiných klubech. Konkrétně hrál ještě za Karlovy Vary, Liberec, Znojmo, Plzeň a zmíněnou Boleslav. Na svém kontě má přes 650 extraligových startů.

„Nejraději vzpomínám na pardubický titul v roce 2005, kdy jsme měli silné mužstvo v čele s hráči ze zámořské NHL,“ podotýká hokejista, jenž si prožil velké nervy při závěru minulé sezóny v Mladé Boleslavi. „Jakmile bylo jasné, že půjdeme do baráže, směřovala veškerá snaha týmu k tomu, abychom ji zvládli. Ale i s odstupem skoro dvou měsíců musím uznat, že Ústí bylo velmi těžkým soupeřem. Mělo podle jmen doslova extraligový tým a neskutečně nás potrápilo. Moc jsme si oddechli, když to dobře dopadlo. Nedá se říci, že jsme byli hokejově lepší, ale prostě jsme baráž dotáhli do vítězného konce,“ ohlíží se Tvrdík.

Jak vnímá fakt, že v Boleslavi pokračovat nebude? „Rád bych za ní hrál dál, ale situace se vyvinula tak, že ze strany klubu nebyl zájem. Boleslav o mne nestála a nechtěl bych to příliš rozvádět,“ krčí rameny hokejista, který je kmenovým hráčem Plzně. Odtud odešel do Hradce Králové na dvouleté hostování.

„Ani Západočeši mě nevzali do letní přípravy. A s tím nejsem schopen něco udělat. Proběhly kontakty s jinými oddíly, ale jednání se protahovala a nevedla ke zdárnému konci. Asi to nebylo tak vážné,“ zamýšlí se Tvrdík.

V Hradci Králové má za sebou první dny tréninku. „Je to klasická příprava jako v jiných klubech. Pár hradeckých kluků jsem znal už z dřívějška. Třeba Martina Koudelku, s nímž jsem se potkal už v Pardubicích,“ jmenuje nového spoluhráče. Právě dvojice Tvrdík-Koudelka by měla být hlavní ofenzivní silou Hradce. „Je pravda, že jsme v mužstvu asi nejzkušenější, ale jen na dvou hráčích hra stát nemůže,“ dodává nová posila Východočechů.

Reklama

Související témata: