Hlavní obsah

Ščerban je novým jednatelem hokejové Dukly Jihlava

JIHLAVA

Novým jednatelem prvoligového hokejového klubu Dukla Jihlava ve čtvrtek valná hromada jmenovala bývalého reprezentačního obránce Bedřicha Ščerbana. Funkce se ujme od pátku. V čele klubu nahradil zastupitele města Tomáše Sedláka, jenž se stal jednatelem poté, co na konci minulého roku tento post opustil Jan Zachrla.

Článek

Ščerbanovým cílem je vrátit Duklu tam, kam historicky patří, tedy do nejvyšší soutěže; zkvalitnit chce také práci s mládeží. Nadále by chtěl vykonávat funkci asistenta hlavního trenéra Karla Dvořáka, přičemž polovinu příjmu by věnoval mládežnickým družstvům.

"S týmem jsme spokojeni, pokud ale chceme do extraligy, tak ty kluky, co tady jsou, musíme výkonnostně posunout výš, a také doplnit kádr," řekl Ščerban novinářům. Posily má vyhlédnuté, avšak mluvit o jménech by podle něho bylo předčasné.

Ščerban má šest medailí z mistrovství světa a bronz z olympijských her, v roce 1991 vyhrál anketu Zlatá hokejka. V jihlavské Dukle působil v letech 1983-91, následně hrál ve Finsku, Švédsku a Německu, rok strávil také ve Vsetíně. Loni se do jihlavského týmu vrátil, v prosinci však hráčskou kariéru ukončil.

Stoprocentním vlastníkem klubu je město Jihlava, funkci valné hromady má tedy rada města. Čtyřiačtyřicetiletý Ščerban, který hovoří plynně čtyřmi světovými jazyky, podniká v oblasti zprostředkovatelských služeb a obchodu. Kvůli funkci jednatele hokejového klubu své podnikatelské aktivity ukončí.

Reklama

Související témata: