Hlavní obsah

Budeme bojovat, ujišťuje litvínovský gólman Volke před odvetami s Třincem

Litvínovští hokejisté sice podlehli třineckým Ocelářům v obou zápasech na jejich ledě, ale poraženecká nálada u nich není na místě. Potvrzuje to i brankář Martin Volke, který je připraven čelit slezskému soupeři i ve středečním a čtvrtečním duelu na severu Čech. „Budeme bojovat,“ tvrdí gólman.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brankář Litvínova Martin Volke inkasuje gól.

Článek

Jaké největší ponaučení si berete z obou střetnutí v Třinci?

Mrzí nás hlavně prohra v druhém utkání, které jsme měli dobře rozehrané. Ukázalo se ale, že Třinec má výborný tým od skvělé ofenzivy přes kvalitní obranu až k brankáři. Musíme se vyvarovat vyloučených hráčů, abychom se nedostávali do oslabení tří proti pěti. To je pak těžké ubránit.

Vyrovnali jste se už se zklamáním hlavně z té druhé porážky?

I když Třinec vyhrál, určitě neměl co slavit. A naopak my jsme neupadli do letargie. Zápasy jdou rychle po sobě a není čas na nějaké stesky.

Jak probíhá regenerace?

V pondělí jsme se jen půl hodiny sklouzli na ledě. V úterý následují různé nácviky, ale celkově se toho mezi zápasy moc nenatrénuje. Já jsem se byl v pondělí večer podívat na prvoligovém semifinále v Ústí. Nejen proto, že můj otec je kustodem ústeckého mužstva, ale chtěl jsem vidět v akci i své někdejší spoluhráče. A předpokládám, že se půjdu podívat i na úterní zápas Ústí s Havlíčkovým Brodem.

Jak se vám chytá proti extraligovým hvězdám?

Samozřejmě, že ze Straky, Vlasáka jsem měl v předkole proti Plzni respekt. Stejné osobnosti jsou i v Třinci. Ale na druhou stranu to beru tak, že to jsou také jenom lidi a hraje mužstvo proti mužstvu. Kromě hodně mediálně sledovaných hokejistů si však musím všímat i méně známých hráčů, kteří se chtějí pochopitelně prosadit a upozornit na sebe.

Co by mělo doma proti Třinci platit?

Bojovný výkon a zodpovědná hra odzadu. Musíme hrát svoji hru a čekat na chyby soupeře. Věřím, že středeční zápas zvládneme a vytvoříme si dobrou pozici i pro pokračování série. Osobně si play-off užívám, protože netuším, kdy se do něj znovu dostanu.

Kde budete působit v příští sezóně?

Ježišmarjá, tak to vůbec nevím. To je věc manažerů, jak se dohodnou. Nestavím si žádné vzdušné zámky, ale nechtělo by se mi odcházet nějak daleko z domova, když bydlím v Ústí nad Labem. Denně dojíždím do Litvínova a docela mi to vyhovuje.

Reklama

Související témata: