Hlavní obsah

Dynamo padlo v prodloužení, Kometa schytala debakl! Kladno i Plzeň slaví, Liberec naděloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga nabídla na pondělní druhý svátek vánoční šest duelů. Dynamo Pardubice prohrálo na ledě Olomouce 2:3 po prodloužení a náskok v čele tabulky tak navýšilo pouze o jeden bod. Kladno ovládlo 3:2 duel v Litvínově. Liberec místo dárků naděloval góly a došel si pro pohodlné vítězství 7:3 v Mladé Boleslavi. Motor České Budějovice vyhrál 4:1 v Hradci Králové. Plzeň doma slaví hubenou výhru 1:0 nad Karlovými Vary a Třinec rozdrtil trápící se Kometu 7:2. Souboj Vítkovic se Spartou se předehrával už v říjnu. Pražané se v závěru roku představí na Spenglerově poháru.

Jaroslav Bednář hovoří o Jaromíru JágroviVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hokejisté Kladna zvítězili 3:2 v Litvínově. Rytíři v utkání dvakrát prohrávali, ale skóre dokázali otočit. Rozhodující branku vsítil ve třetí třetině útočník Tomáš Plekanec. Jaromír Jágr a spol. dosáhli na tři body po třech porážkách v řadě a zůstávají poslední. Na předposlední Vary ztrácejí Středočeši tři body. Litvínov nenavázal na čtyři předchozí výhry.

V Mladé Boleslavi se z vítězství 7:3 radovali Bílí Tygři. Bruslařům utekl úvod zápasu, Severočeši ovládli první třetinu 4:1 a domácí se po zbytek utkání marně snažili dotahovat. Liberec má druhou výhru v řadě, Boleslav podruhé padla. Dva góly hostů vstřelil Martin Faško-Rudáš, tři body si připsal Oscar Flynn.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jiří Černoch z Karlových Varů diskutuje s rozhodčím.

České Budějovice zvítězily 4:1 na ledě Hradce Králové. Rozhodující branku vsítil ve druhém dějství Lukáš Vopelka. Ještě předtím za domácí neproměnil samostatný nájezd Christophe Lalancette. Motor si připsal vítězství po dvou porážkách. Hosty poprvé vedl jako hlavní kouč dosavadní asistent David Čermák. Domácí nenavázali na sérii čtyř výher v extralize.

Utkání v Plzni, kde se představili hokejisté Karlových Varů, gólové hody nepřineslo. Z hubeného vítězství 1:0 se radovali nakonec domácí. Duel rozhodl už v páté minutě první třetiny útočník Petr Kodýtek. Čisté konto udržel Dominik Pavlát. Plzeň se zvedla po třech nezdarech v řadě. Předposlední Vary padly počtvrté.

Třinec doma rozdrtil Brno 7:2 a na třetím místě tabulky vystřídal olomoucké Kohouty. Za domácí se z trefy pokaždé radoval jiný střelec, domácí využili čtyři přesilovky. Oceláři slaví čtvrté vítězství v řadě. Debakl podtrhuje krizi Komety, která se propadá tabulkou a prohrála podesáté z posledních 12 zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z třetího gólu.

Dramatický duel v Olomouci, kde se představilo vedoucí Dynamo, v základní hrací době k rozuzlení nedospěl. Za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, ve kterém vítězství na stranu Kohoutů překlopil Lukáš Nahodil. Pardubice vedou extraligu o čtyři body před Vítkovicemi.

Domácí hokejová soutěž pokračuje ve středu 32. kolem a dalšími šesti zápasy.

31. kolo hokejové extraligy:
Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:3
Branky: 13. Chalupa, 23. Abdul - 15. Indrák, 37. Procházka, 51. Plekanec
Hradec Králové - České Budějovice 1:4
Branky: 33. Pavlík - 23. Percy, 40. a 60. Vopelka, 58. Pech
Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:7
Branky: 15. Kousal, 23. Beránek, 38. Lantoši - 11. Najman, 13. Birner, 18. a 42. Faško-Rudáš, 19. Ordoš. 39. Dlouhý, 47. Flynn
Škoda Plzeň - Energie Karlovy Vary 1:0
Branky: 5. Kodýtek
Oceláři Třinec - Kometa Brno 7:2
Branky: 8. Roman, 15. M. Růžička, 20. Nestrašil, 24. Voženílek, 29. Daňo, 39. Marcinko, 45. Buček - 28. Koblížek, 58. Süss
Olomouc - Dynamo Pardubice 3:2 po prodloužení
Branka: 30. Dujsík, 50. Káňa, 61. Nahodil - 10. Hyka, 39. Říčka.

Reklama